Monday, 19 October 2015

အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေၾကာ္



႐ွိတဲ့အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတမယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ -၂႐ြက္
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ႐ွည္႐ွည္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
  • အေနတေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္
  • အေနေတာ္ ထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၃ခက္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ -၂ ခက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္း ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ

1 comment: