Monday 19 October 2015

အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႕မာမာေၾကာ္ထားတဲ႔  ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ -ႏွစ္႐ြက္
  2. အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ေလးခက္
  6. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ငါးေတာင့္
  7. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - သံုးခက္
  8. တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  9. တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္း ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ

1 comment: