Tuesday, 20 October 2015

ေထာပတ္ ခရမ္းသီးႏွပ္


ခရမ္းသီးႏွပ္ဆိုရင္ ထမင္းမိန္ရာ ဟင္းတမ်ဳိးလို႕ ထင္ေနမိလို႕ ခရမ္းသီးရတိုင္း ႏွပ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျပီး စားျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္ အခုေတာ့ ေထာပတ္ခရမ္းသီးကို ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ ႏွပ္ထားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေထာပတ္ခရမ္းသီး - ၂လံုး
  • ႏူတ္ႏူတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီး - တဥ
  • ပုဇြန္ေျခာက္  - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • ႏူတ္ႏူတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာျဖတ္ အခြံခြာကာ ေလးစိတ္ စိတ္ေပးျပီး ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ ဆုတ္ျပီး ေရကို ညွစ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္တို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ေဇာက္နက္နက္အိုး တလံုးထဲမွာ ခရမ္းသီး ဆီႏွင့္ ေရမျမဳပ္တျမဳပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီးတည္ေပးပါ
  • ေရ မခမ္းခင္  အိုးကို အသာလွဳပ္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ခ်ိန္ မီးပိတ္ေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment