Monday, 19 October 2015

ခ်ဥ္ေပါင္ခါး မ်ွစ္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္


ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္ေလးေတြ ရတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေထာင္းျပီး မ်ွစ္အေရာနဲ႕ေၾကာ္ပါတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္က ေဆးဘက္၀င္တယ္လို႕ ေျပာသံၾကားဖူးေပမဲ့ ဘာအတြက္၀င္သလဲေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာမသိေလေတာ့ ေၾကာ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

႐ိုး႐ိုးခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တဲ႔  ေၾကာ္နည္းအတိုင္းပါဘဲ ဒါေပမဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္က အ႐ြက္ႀကီးျပီး အ႐ြက္သားမာေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မေက်ဘဲ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ခါးသက္သက္ေလးနဲ႕မို႔လို႔ စားလို႕အင္မတန္မွ ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ခါးအ႐ြက္- ဇကာအလတ္ တစ္လံုးစာ
  2. ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕ ေထာင္းထားပါ
  4. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. အေနေတာ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  6. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု


ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အ႐ြက္မ်ား အရမ္းေက်မသြားဘဲ ေပ်ာ့႐ံုဘဲ ေပ်ာ့လာတာနဲ႕ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ မ်ွစ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • မ်ွစ္နဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ လံုးမိသြားတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment