Sunday 11 October 2015

ဆယ်လ်မွန်ငါးပေါင်းထုတ်


ဒီေန႕ေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႕ ညီညြတ္ေစတဲ့ ငါးဟင္းထုတ္ေလး လုပ္စားျဖစ္ျပီး ဆီမပါတဲ့တြက္ စားရတာ အရသာပိုျပီး ေကာင္းသလို ဆယ္လ္မြန္ငါးအရသာ ေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးက စြဲမက္ေစပါတယ္ စားျပီးရင္း ထပ္စားခ်င္စိတ္ကို ေပၚေစပါတယ္။

ဟင္းထုတ္တို႕ ထံုးစံက ငွက္ေပ်ာ႐ြက္နဲ႕ထုတ္တာေပမဲ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္႐ွားတဲ့ ေနရာေတြမွာေတာ့ မာမာအခုေပါင္းသလိုမ်ဳိး မုန္႕ညွင္းျဖဴအ႐ြက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေပါင္းလို႕ရပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဆယ္လ္မြန္ငါးဟင္းထုတ္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( ဟင္းေပါင္းထုတ္ ၈ခုစာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား )

  1. လက္၂လံုးအ႐ြယ္လွီးထားေသာဆယ္လ္မြန္ငါး - ၈ခု
  2. မုန္႕ညွင္းျဖဴ - အ႐ြက္ႀကီးႀကီး ၈႐ြက္
  3. ၾကက္သြန္မိတ္ -  အပင္ ၁၅ပင္
  4. Shiitake Mushrooms - ၈ပြင့္
  5. Black Fungus - ၁၅ပြင့္
  6. Dired Bean Curd Stick - ၁၂လက္မအ႐ြယ္ တေခ်ာင္း
  7. Cherry Tomato  - ၈လံုး
  8. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္ခြဲ
  9. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆယ္လ္မြန္ငါးကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္မိတ္ပင္မ်ားကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္အေန လွီးထားပါ
  3. Shiitake Mushrooms ကို ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. Black Fungus ကိုု ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  5. Dired Bean Curd Stick ကို ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားျပီး ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲထည့္ေပးပါ
  7. ဆန္မွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  8. ထုတ္မည့္ မုန္႕ညွင္းျဖဴ အ႐ြက္အေပၚမွာ ငါးကိုတင္ပါ
  9. ငါးအေပၚမွ အရသာစပ္ထားေသာ အစာမ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  10. အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေပါင္းအိုးဇကာထဲ စီျပီးထည့္ေပးကာ ေအာက္ခံေရအိုး ပြက္ပြက္ဆူမွ ေပါင္းဇကာကိုတင္ျပီး မိနစ္၂၀ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ
  11. က်က္တာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ျဖည္ခ်ကာ င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆမ္းျပီး နံနံပင္ႏွင့္တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိေသာ ဆယ္လ္မြန္ဟင္းထုတ္ကို စားႏိုင္ပါျပီ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
  1.  ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
  2. ဆီ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခန္႕ကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊျပီး ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ားကို ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ။

No comments:

Post a Comment