Monday, 19 October 2015

ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပား ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္


ပဲပင္ေပါက္ပဲျပားေၾကာ္ကို ၾကက္ဥေလးေမႊျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႕ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးမို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇကာႏွင့္ေရစစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ - 200g
  • ေလးေထာင့္အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာတို႕ဟူး - တတံုး
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • တ႐ုတ္နံနံ -၂ခက္
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဆီကို မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာရင္နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ပါ
  • ပဲျပားကိုနဲနဲမာေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ပဲျပားေၾကာ္ကို ျပန္ထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ပါ
  • ပဲပင္ေပါက္နဲ႕အတူ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီးႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ႏွစ္မိနစ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ဥတလံုးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊကာ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment