Monday 19 October 2015

သရက်သီးစိမ်း ငါးပိထောင်း


သရက္သီးစိမ္းေလးေတြ ေစ်းကေန ရလာလို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ ပုဇြန္ငါးပိကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစတဲ႔ ငါးပိေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခြဲ
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
  5. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  6. သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို ပန္းကန္ထဲထည္႔ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  5. သရက္သီးကို အညွာဖက္မွ လွီးေပးျပီး အေစးထုတ္ကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  6. ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ ခပ္နုတ္နုတ္ ေပါက္ထားပါ 
  7. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  8. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
  10. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ တို႕ ထည့္ေထာင္းပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ အ၇သာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီးပါက သရက္သီး ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

No comments:

Post a Comment