သရက္သီးစိမ္းေလးေတြ ေစ်းကေန ရလာလို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ ပုဇြန္ငါးပိကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစတဲ႔ ငါးပိေထာင္းနည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခြဲ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ငါးပိကို ပန္းကန္ထဲထည္႔ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- သရက္သီးကို အညွာဖက္မွ လွီးေပးျပီး အေစးထုတ္ကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးတာနဲ႔ အခြံခြာကာ ခပ္နုတ္နုတ္ ေပါက္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ တို႕ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အ၇သာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီးပါက သရက္သီး ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
No comments:
Post a Comment