Monday, 19 October 2015

သရက္သီးစိမ္း ငါးပိေထာင္း



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခြဲ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. သရက္သီးကို အေစးထုတ္ျပီး ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး အခြံခြာကာ ခပ္နုတ္နုတ္ေပါက္ထားပါ 
  5. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  6. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီးထည့္ေထာင္းပါ
  8. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲအေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ တို႕ ထည့္ေထာင္းပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ သရက္သီး ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ

No comments:

Post a Comment