Thursday, 22 October 2015

သရက္သီးစိမ္း သနပ္



သရက္သီးစိမ္းသနပ္ လုပ္နည္းေလး ေမးထားလို႕ သရက္သီးကလဲ မာမာေနတဲ့ ႏိူင္ငံမွာ ေပၚကာစ အသီးက သိပ္မႀကီးေသးေလေတာ့ သရက္သီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြနဲ႕ဘဲ သရက္သီးစိမ္း သနပ္လုပ္ျပီး လုပ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

တေယာက္နဲ႕တေယာက္ လုပ္ပံုလုပ္နည္း တူခ်င္မွ တူပါလိမ့္မယ္ မာမာကေတာ့ စိတ္ထဲမွာ အ႐ိုးစြဲေနတဲ့ မာမာ့အေမ လုပ္တဲ့နည္းနဲ႕ဘဲ လုပ္ထားပါတယ္ စားလို႕ကေတာ့ တကယ္ေကာင္းပါတယ္ သရက္သီးသနပ္ တမ်ဳိးထဲနဲ႕ကိုဘဲ ထမင္းစားလို႕ရေအာင္ ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • သရက္သီးစိမ္း အေသး -  ၅လံုး  150g ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဳ - ၇မႊာ
  • ေလးညွင္း - ၁ပြင့္
  • စမံုစပါး - အေစ့ ၂၀ခန္႕
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
  • စမံုစပါး ေလးညွင္း သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ အလြယ္တကူမ႐ွိလ်ွင္ ႐ိုး႐ိုးမဆလာကို သံုးႏိူင္ပါတယ္
သရက္သီး ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီးကို မခြံမခြာပဲ အညွာမွျဖတ္ကာ ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီးမွ အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
  • မနက္ျဖန္မနက္ သရက္သီးသနပ္ လုပ္မယ္ဆို တရက္ႀကိဳျပီး လွီးထားေပးျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ စမံုစပါး ေလးညွင့္ပြင့္ကို အနည္းငယ္ေလွာ္ျပီး ေထာင္းကာ မဆလာ လုပ္ထားပါ
  1. သနပ္လုပ္ရန္ စပ္ထားေသာ မဆလာကို ျပင္ထားပါ
  2. ဆားကို နည္းနည္း ညိဳသြားေအာင္ ေလွာ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး အစိတ္စိတ္ထားပါ
  4. ဇလံုတလံုးထဲမွာ သရက္သီး ဆား မဆလာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ေရာေမႊထားပါ
  5. ဆီကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ျပီး ပူလာေအာင္ အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ကာ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊထားပါ
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ထည့္ထားေသာ ဆီကို ခပ္ေႏြးေႏြးအခ်ိန္မွာ သရက္သီးဇလံုထဲ ေလာင္းခိျပီး ေမႊေပးပါ
  8. အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ပုလင္းသန္႕သန္႕ထဲ သရက္သီးကို ဆီျမဳပ္ေအာင္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ
  9. ၃ရက္မွ၄ရင္အတြင္း ရရင္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. သရက္သီးသနပ္လုပ္နည္းေလးတင္ေပးလုိ႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင့္။ ဒီလုိဆုိေတာ့လဲ လြယ္လြယ္ေလးပဲေနာ္။ ေနာက္ေန႔လုပ္စားေတာ့မယ္။ စားခ်င္ေနတာၾကာၿပီ။ မလုပ္တတ္လုိ႔မစားရတာ။ း) စာနဲ႔ကူးၿပီးေရးယူသြားတယ္ေနာ္။း)

    ReplyDelete