Saturday, 31 October 2015

၀က္သားလံုး ၾကာဇံဆီခ်က္


ၾကာဇံဆီခ်က္ေလး လုပ္စားျဖစ္လို႕ အိမ္မွာလုပ္စားတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ အိမ္လုပ္ဆိုေပမဲ့ နံမည္ႀကီး ဆိုင္ေတြထက္ေတာင္ အရသာက ပိုလို႕ေတာင္ ေကာင္းေနပါေသးတယ္ အျပင္စာထက္ အိမ္မွာလုပ္စားရတဲ့ အရသာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္တဲ့ မာမာတို႕အတြက္ေတာ့ နတ္သုဒၵါပါဘဲ။

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • ၀က္သားႀကိတ္ျပီးသား - 350g
  • ဆန္ၾကာဇံ - 150g
  • ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္ သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၅မႊာ
  • ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - လဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ေျမပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တဗူး
  • ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
၀က္သားအရသာနယ္ရန္
  1. ၀က္သားကို ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ႏွင့္ ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
ၾကက္သြန္ျဖႏွင့္ ႏွမ္းေၾကာ္ရန္
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၁၅မႊာေလာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
  2. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ေၾကာ္ေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားကို ဆယ္ျပီးအေအးခံထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီပူပူထဲကိုႏွမ္းမ်ားထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ႏွမ္းေစ့ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေနတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး လက္က်န္ဆီအပူ႐ွိန္နဲ႕ ႏွမ္းကို ေမႊးလာတဲ့ထိေၾကာ္ျပီး အေအးခံထားပါ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၀က္သားႀကိတ္သားကို ၾကက္သားမွဴန္႕ ဆားႏွင့္နယ္ကာ ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ေလးေတြ လံုးထားပါ
  • ေရ 4cupsကို ဆူေအာင္တည္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ၀က္သားလံုးမ်ားကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၄မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ေပးျပီး ဆယ္ကာ ေရစစ္ထားပါ   
  • ၀က္သားလံုး က်က္သြားပါက ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ဆန္ၾကာဇံကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ထားျပီး ေရစစ္ကာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကာဇံမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ေရေႏြးဆူဆူေလာင္းထည့္ပါ 
  • ေရေႏြးစိမ္ထားခ်ိန္ ၂မိနစ္ေနရင္ ေရေႏြးစိမ္ထားေသာ ၾကကာဇံကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ေရေႏွစ္ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေျမပဲကိုေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ႏွမ္း ေၾကာ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကုိ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ
  • ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
တပြဲစာျပင္ပါမယ္
  • ျပဳပ္ထားေသာ ၾကာဇံကို တပြဲစာယူျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ ေရေႏြးထဲ ခနေလးစိမ္ျပီး ျပန္ဆည္ကာ ေရစစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ၀က္သားလံုး ႏွစ္သက္သေလာက္ အရသာမွုဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ေျမပဲမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ႏွမ္းဆီခ်က္ ထမ္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ အဖတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ထည္႕ကာ ၾကက္႐ိုးဟင္းခါး ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေလးတို႕ ႏွင့္တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။


1 comment:

  1. ႏွမ္းေလွာ္ဆီေလးထည့္တာ မသိဘူးအစ္မ ....
    အစ္မနည္းေလးအတုိင္း လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္ .... ^___^

    ReplyDelete