Tuesday 20 October 2015

ကြက်ဥခေါက်ဆွဲကြော်


ေခါက္ဆြဲ အလံုးေလးေတြ ေၾကာ္စားရတာ ႐ိုးလာေတာ့ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲျပားေလးဘက္ တခါ လွည့္ေၾကာ္ပါတယ္ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲမို႕ အရသာကေတာ့ မေၾကာ္ခင္ထဲက ျပည့္၀ေနျပီးသားပါ အသားမစားတဲ့ သမီးေလးပါ စားလို႕ရေအာင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ျပီး အားျဖည့္ထားပါတယ္ ေၾကာ္နည္းကေတာ့ အိမ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ေနက် ထံုးစံအတိုင္းပါဘဲ ႏွစ္သက္ရာအသီးအ႐ြက္ေလး ထည့္ျပီးေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳပ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲအျပား - 100 g
  2. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္
  4. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၅ခက္ခန္႕
  5. ေလးေထာင့္အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  6. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
  7. တစ္လက္မခန္႕အ႐ွည္လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
  8. တစ္လက္မခန္႕အ႐ြယ္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ခက္
  9. ဆီ - ထင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
  13. ပဲငံျပာရည္အေနာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးေပး ထုေပးပါ
  • ေရေႏြး 8 cups ေလာက္ကို ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးမွ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • အေနေတာ္ အေနအထားရပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေအးလာတဲ့ထိ ေရေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးတာနဲ႕ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ပန္းေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ ပဲသီး ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ေခါက္ဆြဲကို သမသြားေအာင္  တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေခါက္ဆြဲကို ေဘးတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ ေခါက္ဆြဲႏွင့္ေရာေမႊျပီး တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ႏွမ္းဆီထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
  • အေပါ့အငံကို လိုသလိုျမည္းျပီး ျပင္ေပးပါ။

2 comments:

  1. သရက္သီးသနပ္လုပ္နည္းေလးတင္ေပးပါလား အမ။ သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ေရာ အေျခာက္သနပ္ေရာေပါ႔။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင့္။ နန္း သရက္သီးသနပ္စားခ်င္ေနတာၾကာလွၿပီ မလုပ္တတ္လုိ႔မစားရဘူး။ း)

    ReplyDelete
  2. အမတို႕ဆီမွာ သရက္သီး အခုမွ ေပၚခါစမို႕ နည္းနည္းႀကီးႀကီးေလးရရင္ လုပ္နည္း တင္ေပးမယ္ေနာ္

    ReplyDelete