ခ်ဥ္စပ္ေလး စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတိုင္း အခုလို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြ ခ်က္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ ေလ်ွာ့ထည့္တာကလြဲရင္ သုန္႔ယမ္းဟင္းခ်က္နည္းနဲ႕ အတူတူပါဘဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Tom Yum ဟင္းခ်က္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္ ( အျမွီး ေခါင္း အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားပါ )
- ကင္းမြန္လွီးျပီးသား - ၈ခု( ကင္းမြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေျပာင္းျပန္လွန္ကာ ကန္႕လန္႕ အေစာင္း အရာေပးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ )
- ပဲျပား - ၂တံုး ( ေၾကာ္ျပီးသား ပဲျပားကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- Fish cake. - ၅ခု (fish cake ကို အေနေတာ္ လွီးထားေပးပါ )
- မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္ ( ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေပးပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆန္ၾကာဇံ အၾကည္ - 50 g ကို ေရစိမ္ထားပါ
- အခုျပင္ဆင္ထားသေလာက္ဆိုရင္ ပြဲႀကီး ၂ပြဲစာ မိသားစု ၆ေယာက္ေလာက္ ေကာင္းေကာင္းစားႏိုင္ပါတယ္
- မိသားစုနည္းရင္ လိုအပ္ေသာ အစာမ်ားကို ေလ်ာ့ျပီးျပင္ေပးပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- အ႐င္ဆံုး ေဇာက္နက္နက္ အိုးထဲ ေရထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက ပုဇြန္ ကင္းမြန္ fish cake ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ တုန္ယမ္းအႏွစ္္ႏွင့္ မံုလာဥနီကို ထည့္ျပီ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကာဇံ ပဲျပားတို႕ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူေစျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းခ်ဳိေလး ရပါျပီ
- အခ်ဥ္ပိုႀကိဳက္လ်ွင္ သံပုရာ႐ည္ အနည္းငယ္ ထည့္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment