Monday 19 October 2015

Sea Food ဟင်းချို


ခ်ဥ္စပ္ေလး စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတိုင္း အခုလို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြ ခ်က္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ ေလ်ွာ့ထည့္တာကလြဲရင္ သုန္႔ယမ္းဟင္းခ်က္နည္းနဲ႕ အတူတူပါဘဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Tom Yum ဟင္းခ်က္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  2. ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  3. ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္ ( အျမွီး ေခါင္း အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားပါ )
  4. ကင္းမြန္လွီးျပီးသား - ၈ခု( ကင္းမြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေျပာင္းျပန္လွန္ကာ ကန္႕လန္႕ အေစာင္း အရာေပးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ )
  5. ပဲျပား  - ၂တံုး ( ေၾကာ္ျပီးသား ပဲျပားကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  6. Fish cake. - ၅ခု (fish cake ကို အေနေတာ္ လွီးထားေပးပါ )
  7. မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္ ( ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေပးပါ)
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. အရသာမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ဆန္ၾကာဇံ အၾကည္ - 50 g ကို ေရစိမ္ထားပါ
  11. အခုျပင္ဆင္ထားသေလာက္ဆိုရင္ ပြဲႀကီး ၂ပြဲစာ မိသားစု ၆ေယာက္ေလာက္ ေကာင္းေကာင္းစားႏိုင္ပါတယ္
  12. မိသားစုနည္းရင္ လိုအပ္ေသာ အစာမ်ားကို ေလ်ာ့ျပီးျပင္ေပးပါ

ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • အ႐င္ဆံုး ေဇာက္နက္နက္ အိုးထဲ ေရထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက ပုဇြန္ ကင္းမြန္ fish cake ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ တုန္ယမ္းအႏွစ္္ႏွင့္ မံုလာဥနီကို ထည့္ျပီ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကာဇံ ပဲျပားတို႕ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူေစျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္  ဟင္းခ်ဳိေလး ရပါျပီ   
  • အခ်ဥ္ပိုႀကိဳက္လ်ွင္ သံပုရာ႐ည္ အနည္းငယ္ ထည့္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment