ခ်က္ရတာျမန္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕လိုက္ဖက္တဲ့ အာလူးအေပ်ာ့ေၾကာ္ေလးပါ အာလူးဆို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ႏွစ္သက္တာမို႕ ဒီေၾကာ္နည္းေလးကလဲ ထမင္းကို မိန္ေစအံုးမွာပါမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ အာလူးအေပ်ာ့ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အာလူးႀကီးႀကီး - ၂လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ၾကက္ဥ - တလံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးကာ ေရေဆးထားပါ
- အာလူးကို ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ပါးပါးလွီထားေသာ ၾကက္သြနီကို ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ အာလူးအရသာနယ္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္ေနရင္ တခါေမႊေပးျပီး အာလူးေပ်ာ့လာေအာင္ ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- အာလူးေပ်ာ့လာတာနဲ႕ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥအာလူး သမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
ခ်က္ထားတာေတြကလဲ အမ်ားႀကီးပါဘဲ .. ငါးပိရည္ေဖ်ာ္၊ ငံျပာရည္ခ်က္၊ သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း၊ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္၊ ၾကက္ဥ အာလူး ေၾကာ္၊ အားလုံး အားလုံးကုိ တဝႀကီးကိုဘဲ အားေပးသြားပါတယ္။
ReplyDeleteအကုန္လုံးကုိႀကိဳက္တယ္။
ေရႊလံဘုိ ငရုတ္သီးလဲ ခုမွျမင္ဘူးတယ္ .. ^___^
အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ
ReplyDelete