Wednesday, 14 October 2015

အာလူးအပျော့ကြော်


ခ်က္ရတာျမန္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕လိုက္ဖက္တဲ့ အာလူးအေပ်ာ့ေၾကာ္ေလးပါ အာလူးဆို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ႏွစ္သက္တာမို႕ ဒီေၾကာ္နည္းေလးကလဲ ထမင္းကို မိန္ေစအံုးမွာပါမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ အာလူးအေပ်ာ့ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အာလူးႀကီးႀကီး - ၂လံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အာလူးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးကာ ေရေဆးထားပါ
  2. အာလူးကို ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  3. ဆီကိုအပူေပးျပီး ပါးပါးလွီထားေသာ ၾကက္သြနီကို ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ အာလူးအရသာနယ္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ
  5. ၂မိနစ္ေလာက္ေနရင္ တခါေမႊေပးျပီး အာလူးေပ်ာ့လာေအာင္ ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. အာလူးေပ်ာ့လာတာနဲ႕ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. ၾကက္ဥအာလူး သမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ခ်က္ထားတာေတြကလဲ အမ်ားႀကီးပါဘဲ .. ငါးပိရည္ေဖ်ာ္၊ ငံျပာရည္ခ်က္၊ သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း၊ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္၊ ၾကက္ဥ အာလူး ေၾကာ္၊ အားလုံး အားလုံးကုိ တဝႀကီးကိုဘဲ အားေပးသြားပါတယ္။
    အကုန္လုံးကုိႀကိဳက္တယ္။
    ေရႊလံဘုိ ငရုတ္သီးလဲ ခုမွျမင္ဘူးတယ္ .. ^___^

    ReplyDelete
  2. အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete