ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေတြ ဝယ္လာျပီး ပုဇြန္ကို ေလွာ္ကာသုပ္စားျဖစ္လို႕ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ သုပ္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
တစ္ပြဲစာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ဆယ္ေကာင္
- ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး တစ္ဥ
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- နံနံပင္ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္
- ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမ္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ပုဇြန္ေလွာ္ရန္
- ပုဇြန္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပုဇြန္ထုတ္ႏွင္႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့ထိ ေလွ္ေပးပါ
- ေလွာ္ျပီးသား ပုဇြန္မ်ားကို အေအးခံျပီး အခြံခြာထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
- အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ႏွင္႔ အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ပုဇြန္ထုတ္ ေဂၚဖီ ၾကက္သြန္နီ ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ နံနံပင္ သံပုရာရည္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕႔ကို ထည့္ေပးကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္သုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment