Saturday, 17 October 2015

ပုဇွန်လှော်သုပ်


ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ႔ ပုဇြန္ထုတ္ေတြ ဝယ္လာျပီး ပုဇြန္ကို ေလွာ္ကာသုပ္စားျဖစ္လို႕ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ သုပ္တဲ႔ နည္းေလးကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။


တစ္ပြဲစာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  2. ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး ဆယ္ေကာင္
  3. ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး တစ္ဥ
  4. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  5. နံနံပင္ - အေနေတာ္ ႏွစ္ပင္
  6. ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမ္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ 

ပုဇြန္ေလွာ္ရန္
  • ပုဇြန္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပုဇြန္ထုတ္ႏွင္႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့ထိ ေလွ္ေပးပါ
  • ေလွာ္ျပီးသား ပုဇြန္မ်ားကို အေအးခံျပီး အခြံခြာထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
  • အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ႏွင္႔ အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ပုဇြန္ထုတ္ ေဂၚဖီ ၾကက္သြန္နီ ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ နံနံပင္ သံပုရာရည္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕႔ကို ထည့္ေပးကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး  လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္သုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment