Wednesday, 28 October 2015

ပဲကြာဇံသုပ်


ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲၾကာဇံကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး အသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ထမင္းနဲ႕ဘဲစားစား ဒီအတိုင္းဘဲ စားစား အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

တစ္ပြဲစာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲၾကာဇံ - 100 g
  2. မွဳိေျခာက္ - 30 g
  3. ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  5. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  6. နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  7. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ပဲအက်က္မွဳန္႕. - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  10. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  11. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  12. ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပဲၾကာဇံကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ျပီး ေရေႏြးပူပူႏွင္႔ သံုးမိနစ္ေလာက္ စိမ္ေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
  2. မွဳိေျခာက္ကို ေရတစ္နာရီခန္႔ စိမ္ေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရေႏြးပူပူႏွင့္ ၂မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးကာ အေနေတာ္္ လွီးထားပါ
  3. ေဂၚဖီကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  4. နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. အသုပ္သုပ္ရာတြင္ ပါဝင္ေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  7. ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ပဲၾကာဇံ မွဳိေျခာက္ ေဂၚဖီ  ၾကက္သြန္နီ ပဲမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆီခ်က္ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ နံနံပင္ သံပုရာရည္တို႕ကို ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ အရသာ အလြန္ရွိလွေသာ ပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment: