ငါး႐ွဥ့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ကို မရမ္းျပားေလးနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ငါးအရိုးထြင္ရတာ လက္နည္းနည္း ၀င္ေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလးနဲ႕အတူ ငါး႐ွၪ့္ေျခာက္စပ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါး႐ွဥ့္ၾကပ္တိုက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁ေ၀ကာင္
- မရမ္းျပားအေျခာက္ - ၁၅ျပားခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
- င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါး႐ွဥ့္ကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ျပီး အသားကို မႊထားပါ
- မရမ္းျပားအေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ားထည့္ေမႊျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
- အားလံုး သမျပီဆိုတာနဲ႕ မရမ္းျပားကို စိမ္ထားေသာ ေရမွာ လွဳပ္ေဆးျပီး မရမ္းျပား အဖတ္မ်ားကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ေရကို ငါးျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ ဆီျပန္ျပီး ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ခမ္းျပီး ငါး႐ွဥ့္ခ်က္ ႂကြတ္မႊလာပါက ငါး႐ွည့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ဟင္းကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment