Monday, 19 October 2015

ၾကက္သား အာလူးဆီျပန္


ၾကက္သားဆီျပန္ခ်က္မယ္လို႕ စိတ္ကူးမိေပမဲ့ အသားႀကီးသက္သက္ မစားခ်င္တာေၾကာင့္ အာလူးအေရာ ဆီျပန္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္ ၾကက္သားခ်က္နည္းေတြ အတိုင္းဘဲ ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္ေပါင္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အာလူးကို အခြံခြာေရေဆးျပီး အေနေတာ္ တံုးထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ့ထိ ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားႏူးပါက အာလူးထည့္ျပီး အာလူးႏူးေလာက္႐ံု ေရထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment