ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲေပါင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ပဲႀကီးဟင္း ခ်က္တဲ့ပဲကို ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး ပဲေပါင္းလုပ္ထားတာပါ တစ္ျခားပဲေတြကို လုပ္လို႕ရေပမဲ့ ဒီပဲေလာက္ေတာ႔ အရသာက မေကာင္းလွပါဘူး။
ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္မဲ့ ပဲေပါင္းဟင္းမို႕လို႕ ပဲေပါင္း စိမ့္စိမ့္ေလး လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲႀကီး LIMA BEANS - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္တစ္လံုး
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေရကိုပဲရဲ႕အထက္ လက္တစ္ထြာေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တစ္ညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ပဲမ်ားပြလာပါက အခြံကို တစ္ေစ့ခ်င္း ကုန္တဲ႔အထိ ထြင္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္နက္ အိုးထဲမွာ ပဲႏွင္႔ေရမ်ားကိုထည့္ျပီး ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပဲမ်ား ႏူးအိလာပါက ဇြန္းႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးေခ်ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပဲမ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ပဲမ်ားအိလာျပီး ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ကို ပဲေပါင္းအေပၚမွ ျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment