Sunday, 25 October 2015

ပဲပေါင်း စိမ့်စိမ့်လေး



ဒီေန႔ေတာ႔ ပဲေပါင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ပဲႀကီးဟင္း ခ်က္တဲ့ပဲကို ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ျပီး ပဲေပါင္းလုပ္ထားတာပါ တစ္ျခားပဲေတြကို လုပ္လို႕ရေပမဲ့ ဒီပဲေလာက္ေတာ႔ အရသာက မေကာင္းလွပါဘူး။

ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္မဲ့ ပဲေပါင္းဟင္းမို႕လို႕ ပဲေပါင္း စိမ့္စိမ့္ေလး လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲႀကီး LIMA BEANS - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္တစ္လံုး
  4. ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေရကိုပဲရဲ႕အထက္ လက္တစ္ထြာေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တစ္ညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
  2. ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ပဲမ်ားပြလာပါက အခြံကို တစ္ေစ့ခ်င္း ကုန္တဲ႔အထိ ထြင္ေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါလွီးထားပါ
  4. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  6. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္နက္ အိုးထဲမွာ ပဲႏွင္႔ေရမ်ားကိုထည့္ျပီး ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  7. ပဲမ်ား ႏူးအိလာပါက ဇြန္းႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ထားေပးပါ
  8. ၾကက္သြန္ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ျပဳပ္ျပီးေခ်ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ပဲမ်ားကို အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  10. ပဲမ်ားအိလာျပီး ေမႊးလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ကို ပဲေပါင္းအေပၚမွ ျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment