ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ သိပ္မထူးဆန္းတဲ့ အိမ္ေၾကာ္နည္းေလးအတိုင္း ေၾကာ္ထားေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- ၅နာရီခန္႕ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150 g
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၅ေတာင့္
- ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- အ႐ွည္အေျမွာင္း ရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတစ္႐ွိ
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ရန္
- ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီးၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါကပဲသီး မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီးေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ကာ အႏွစ္ေဖာက္ျပီး တ၀က္က်က္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး တ႐ုတ္နံနံ ထည့္အားလံုးကို ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္ဆိုရင္ၾကက္ဥ ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
- ။
No comments:
Post a Comment