Thursday, 15 October 2015

ပဲလိပ် ကြာဇံကြော်


ဆန္ၾကာဇံကို ပဲလိပ္ပဲျပားနဲ႕အသီးအ႐ြက္ေရာျပီး သတ္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႕သတ္သတ္လြတ္ စားခ်င္သူေတြအတြက္ ၾကာဇံေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊး ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ရန္အတြက္

  1. မနက္ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ညထဲကေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150 g
  2. အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
  3. ခပ္ထူထူလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  4. အ႐ွည္ အေျမွာင္းလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၃ဖူးေ
  6. ရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားေသာ ပဲလိပ္ပဲျပားအေျခာက္ - အခ်ပ္ႀကီး ၂ခ်ပ္
  7. တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
  8. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  9. အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ (တစ္၀က္ဆီ ခြဲသံုးပါ)
  10. ဆား - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  11. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ရန္
  • ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
  • ပဲလိပ္ပဲျပာကို အေနေတာ္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆံုးေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးပါလာပါက
      • ပဲသီး ပဲလိပ္ပဲျပား မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  •  ေနာက္ဆံုးမွ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံထည့္ျပီး ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာလိုသလိုျပင္ျပီး ၾကာဇံေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment