ဆန္ၾကာဇံကို ပဲလိပ္ပဲျပားနဲ႕အသီးအ႐ြက္ေရာျပီး သတ္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႕သတ္သတ္လြတ္ စားခ်င္သူေတြအတြက္ ၾကာဇံေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊး ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေၾကာ္ရန္အတြက္
- မနက္ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ညထဲကေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150 g
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ခပ္ထူထူလွီးထားေသာေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- အ႐ွည္ အေျမွာင္းလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၃ဖူးေ
- ရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားေသာ ပဲလိပ္ပဲျပားအေျခာက္ - အခ်ပ္ႀကီး ၂ခ်ပ္
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ (တစ္၀က္ဆီ ခြဲသံုးပါ)
- ဆား - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ရန္
- ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
- ပဲလိပ္ပဲျပာကို အေနေတာ္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆံုးေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးပါလာပါက
- ပဲသီး ပဲလိပ္ပဲျပား မံုလာဥနီ ေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေနာက္ဆံုးမွ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံထည့္ျပီး ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာလိုသလိုျပင္ျပီး ၾကာဇံေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment