တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရခက္ေနရင္ အလြယ္တကူ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ သခြားသီးကိုဘဲ ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။
ေထာင္းသုပ္ သုပ္နည္းကေတာ့ အိမ္မွာ သုပ္စားေနက် ပံုစံအတိုင္းေလးဘဲ သုပ္ထားမို႕ ဒီနည္းေလးကိုဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး - တစ္လံုး
- ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ -၂ေကာင္
- ပါးပါးရိပ္ရိပ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- ငါးငပိရည္ က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
- ဆား - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းကာ အရင္ဆံုး ျခစ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းကိုဖယ္ကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္သီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီး ထားေပးပါ
- ငပိရည္ကို က်ဳိျပီးသားကို ျပင္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
- ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ငါးပိရည္ ဆား ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ သမေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- အစပ္ေၾကာက္ရင္ င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းျပီးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment