Saturday, 17 October 2015

သခွားသီးထောင်း


တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရခက္ေနရင္ အလြယ္တကူ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ သခြားသီးကိုဘဲ ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္။

ေထာင္းသုပ္ သုပ္နည္းကေတာ့ အိမ္မွာ သုပ္စားေနက်  ပံုစံအတိုင္းေလးဘဲ သုပ္ထားမို႕ ဒီနည္းေလးကိုဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး - တစ္လံုး
  2. ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ -၂ေကာင္
  3. ပါးပါးရိပ္ရိပ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
  5. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
  6. ငါးငပိရည္ က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  8. ဆား - အနည္းငယ္
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (မထည့္လဲရ)

ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းကာ အရင္ဆံုး ျခစ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းကိုဖယ္ကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီး ထားေပးပါ
  • ငပိရည္ကို က်ဳိျပီးသားကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ငါးပိရည္ ဆား ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ သမေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • အစပ္ေၾကာက္ရင္ င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းျပီးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment