ဒီေန႕ေတာ့ မာမာ ဆယ္လ္မြန္ငါးကို ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေယာင္ေယာင္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ ဆယ္လ္မြန္ငါးဆို ကင္ခ်င္ကင္မယ္ ေၾကာ္ခ်င္ေၾကာ္မယ္ ဆိုတဲ့အထဲက ဆန္းသစ္ထားတဲ့ ဟင္းေလးပါ ျမန္မာျပည္က ငါးျမင္းဟင္းထက္ အဆေပါင္းမ်ားစြာ ပိုျပီးေကာင္းေလေတာ့ ငါးျမင္းမ႐ွိတဲ့ ေဒသမွာ ဆယ္လ္မြန္ငါးက အာသာေျဖရာ တခုျဖစ္လာပါေတာ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာခ်က္တဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရည္ခြံမပါေသာ ဆယ္လ္လမြန္ငါး - 300 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ငါးအရသာနယ္ႏွင့္ ဆီသတ္ရာတြင္ တ၀က္ဆီခြဲသံုးပါ)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္
- ႐ွမ္းနံနံ - ၁၀႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- အရည္ခြံပါတဲ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးကို ရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးသာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာငါးကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြ ဆုတ္ျပီး နယ္ထားပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရေအးႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ တထပ္ေဆးျပီးမွ ေရေႏြးလက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာေလာက္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ အျဖဴ အနီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေ႐ာျပီးေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ကာ ေမႊးလာတဲ့ထိေမႊေပးျပီး ဆီသတ္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ငါးကိုထည့္ျပီး မေမႊဘဲ အိုးကို အသာအရာေလး လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမာလာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ ေ႐လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတ၀က္ႏွင့္ မက်ည္းႏွစ္ရည္ေဖ်ာ္ျပီး အဖတ္မ်ားဖယ္ကာ အႏွစ္မ်ား ထည့္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ခ်ိန္ေလးမွာ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment