မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားတာ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သား အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျပာင္းဖူးေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး အားလံုးႏွင့္ ေရာနယ္ပါ
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး (ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ရန္)
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သားအရသာနယ္ကို အေနေတာ္မ်ား လံုးျပီးေၾကာ္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္လိုေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ပန္းေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္
- မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ)
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ပန္းေဂၚဖီႏွင့္ မံုလာဥနီကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာ့ တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက တ႐ုတ္နံနံ အုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment