Sunday, 11 October 2015

ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေလး



မာမာအခုရက္ထဲ ဟင္းေလးေတြမခ်က္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားခဲ႔ပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္တဲ႔ဟင္းေလးကို ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္ ထမင္းေကာင္းေကာင္း  မစားခ်င္ခဲ႔တဲ႔ ရက္ေတြအတြက္ ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ့ အရံဟင္းေလးပါ။


ခ်ဥ္ငံစပ္ဆိုရင္ ထမင္းစားရတာ မိန္ေစတဲ႔အတြက္ ဒီေန႔အတြက္ ငံျပာရည္ခ်က္ေလးတမယ္ ခ်က္လိုက္ပါတယ္ တစ္ကယ္လဲ ထမင္းစားလို႔မိန္ခဲ႔ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္စားခ်င္လို႔ ခ်က္စားၾကည္႔မယ္ဆိုရင္ ခ်က္ရလြယ္တဲ႔ ငံျပာရည္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရစိမ္ျပီးမညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္အေကာင္ၾကီးၾကီး - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးခြဲ
  2. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခြဲ
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  8. အေနေတာ္စိတ္ထာေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ငါးမႊာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီကို ေပ်ာ႔သြားတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီေပ်ာ႔ျပီး ေမႊးလာပါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး  ေမႊးလာတဲ႔အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ေမႊးလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္ကိုထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ။
  • ငံျပာရည္နံ႔ သင္းလာပါကေရ ျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး အရသာမွဳန္႔ထဲ႔ကာ ေရဆူျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ။
  • ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္သြားပါ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းမိန္ေစမဲ႔ ငံျပာရည္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment