ဒီေန႕ေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႕ ညီညြတ္ေစတဲ့ ငါးဟင္းထုတ္ေလး လုပ္စားျဖစ္ျပီး ဆီမပါတဲ့တြက္ စားရတာ အရသာပိုျပီး ေကာင္းသလို ဆယ္လ္မြန္ငါးအရသာ ေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးက စြဲမက္ေစပါတယ္ စားျပီးရင္း ထပ္စားခ်င္စိတ္ကို ေပၚေစပါတယ္။
ဟင္းထုတ္တို႕ ထံုးစံက ငွက္ေပ်ာ႐ြက္နဲ႕ထုတ္တာေပမဲ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္႐ွားတဲ့ ေနရာေတြမွာေတာ့ မာမာအခုေပါင္းသလိုမ်ဳိး မုန္႕ညွင္းျဖဴအ႐ြက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေပါင္းလို႕ရပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဆယ္လ္မြန္ငါးဟင္းထုတ္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( ဟင္းေပါင္းထုတ္ ၈ခုစာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား )
- လက္၂လံုးအ႐ြယ္လွီးထားေသာဆယ္လ္မြန္ငါး - ၈ခု
- မုန္႕ညွင္းျဖဴ - အ႐ြက္ႀကီးႀကီး ၈႐ြက္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ ၁၅ပင္
- Shiitake Mushrooms - ၈ပြင့္
- Black Fungus - ၁၅ပြင့္
- Dired Bean Curd Stick - ၁၂လက္မအ႐ြယ္ တေခ်ာင္း
- Cherry Tomato - ၈လံုး
- ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္ခြဲ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တခြက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆယ္လ္မြန္ငါးကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ပင္မ်ားကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္အေန လွီးထားပါ
- Shiitake Mushrooms ကို ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- Black Fungus ကိုု ေရတနာရီေလာက္စိမ္ထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- Dired Bean Curd Stick ကို ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားျပီး ပါးပါး လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲထည့္ေပးပါ
- ဆန္မွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ထုတ္မည့္ မုန္႕ညွင္းျဖဴ အ႐ြက္အေပၚမွာ ငါးကိုတင္ပါ
- ငါးအေပၚမွ အရသာစပ္ထားေသာ အစာမ်ားကို ထည့္ေပးပါ
- အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေပါင္းအိုးဇကာထဲ စီျပီးထည့္ေပးကာ ေအာက္ခံေရအိုး ပြက္ပြက္ဆူမွ ေပါင္းဇကာကိုတင္ျပီး မိနစ္၂၀ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ
- က်က္တာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ျဖည္ခ်ကာ င႐ုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆမ္းျပီး နံနံပင္ႏွင့္တြဲဖက္ကာ အရသာ႐ွိေသာ ဆယ္လ္မြန္ဟင္းထုတ္ကို စားႏိုင္ပါျပီ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
- ဆီ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခန္႕ကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊျပီး ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ားကို ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ။
No comments:
Post a Comment