ဒီေန႔ေတာ႔ အရသာ တစ္မ်ဳိး ေျပာင္းထားတဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ စိတ္လိုလက္ရ စားခ်င္လာတာနဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ငပိနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႔ ပဲကတၲီပါျပဳပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကိုေရာျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ အလြန္တရာမွ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ေလးမိုလို႔႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ျပဳပ္ျပီးသားပဲကတၱီပါျပဳပ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႕
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပုဇြန္ငပိ - မက်ည္းေစ့ ႏွစ္ေစ့စာခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲသို႔ ထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
- ထမင္းအိုး ခလုတ္တက္သြားတာနဲ႔ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ပုဇြန္ငပိကို ထည့္ေမႊပါ
- ပုဇြန္ငပိအနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ထမင္း ဆား အခ်ဴိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထည့္ေမႊျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက ပဲျပဳပ္ ငပိထမင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment