Saturday 17 October 2015

ပဲကတီပါ ငါးပိထမင်းကြော်


ဒီေန႔ေတာ႔ အရသာ တစ္မ်ဳိး ေျပာင္းထားတဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ စိတ္လိုလက္ရ စားခ်င္လာတာနဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္  ငပိနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႔ ပဲကတၲီပါျပဳပ္  စိမ့္စိမ့္ေလးကိုေရာျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ အလြန္တရာမွ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ေလးမိုလို႔႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  3. ျပဳပ္ျပီးသားပဲကတၱီပါျပဳပ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႕
  4. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ပုဇြန္ငပိ  - မက်ည္းေစ့ ႏွစ္ေစ့စာခန္႕
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲသို႔ ထည္႔ေပးျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  2. ထမင္းအိုး ခလုတ္တက္သြားတာနဲ႔ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  4. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  5. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  6. ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ပုဇြန္ငပိကို ထည့္ေမႊပါ
  9. ပုဇြန္ငပိအနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ထမင္း ဆား အခ်ဴိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  10. ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထည့္ေမႊျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက ပဲျပဳပ္ ငပိထမင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment