Monday, 19 October 2015

ကြပ်ဥ ပုဇွန်ခြောက်နှပ်


မာမာ့ သားနဲ့သမီး အရမ်းကြိုက်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုးပါ ကြက်ဥဆို ဘယ်လိုချက်ချက် ကြိုက်ကြပြီး အခုလို ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်နဲ့ကြော်နှပ်လေးချက်ရင်တော့ ခေါင်းမဖော်တမ်း စားကြတာမို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ ဟင်းချက်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်ဥ - ငါးလုံး (  ကျက်အောင်ပြုပ်ပြီး အခွံခွာကာ ပါတ်ပါတ်လည် မွှန်းထားပါ )
  2. ပုဇွန်ခြောက်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ငါးဇွန်း
  3. ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး နှစ်လုံး (ပါးပါးလှီးပြီး ရေဆေးထားပါ )
  4. ချင်း - လက်တစ်ဆစ်ခန့် (ခပ်ပါးပါး ခပ်ရိတ်ရိတ်လှီးထားပါ)
  5. နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  6. ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲ
  7. ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
  8. အချိုမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်ဆီ
  9.  - ထမင်းစားဇွန်း ကိုးဇွန်း

ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဒယ်အိုးထဲ ဆီနှင့်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပြီး အပူပေးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ့ လှီးထားသော ချင်းနှင့် ကြက်သွန်နီကို နွမ်းသွားအောင် ကြော်လိုက်ပါ
  • ကြက်သွန်နွမ်းတာနဲ့ ကြက်ဥ အချိုမှုန့် ငံပြာရည် ပဲငံပြာရည်တို့ကို ထည့်မွှေပါ
  • တစ်မိနစ်လောက် မွှေပြီးတာနဲ့ ပုဇွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ
  • အားလုံး နှစ်မိနစ်လောက် ချက်ပေးပြီးပါက ကြက်ဥပုဇွန်ခြောက်နှပ် ချိုချိုမွှေးမွှေးလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ဆင်နိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment