ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ႐ွားပါးတဲ့ အရပ္ေဒသမွာ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္နည္းနည္း မ်ွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ထားတာမို႕ စားမိသူအေပါင္း လ်ွာဂြ်မ္းျပန္မွာေတာ့ ေသခ်ာပါတယ္ ဒီေန႕ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္က အသားမထည့္ဘဲ ပုဇြန္ငပိနဲ႕ေၾကာ္ထားတဲ့အတြက္ ထူးကဲအရသာ တစ္မ်ဳိး ရတာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အနီ - ဇကာအလတ္ တစ္၀က္သာသာ
- ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
- ပုဇြန္ငပိ အေကာင္းစား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ငပိကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ေက်လာတာနဲ႕မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- မ်ွစ္ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment