ဒီေန႔ေတာ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ရတာလဲျမန္ စားရတာလဲ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ငါးေသတၱာဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေသတၱာ - ဗူးႀကီး တစ္ဗူး
- အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး ( တလံုးကို ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးေသတၱာဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ ငါးေသတၱာႏွင့္ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးရင္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment