ထမင္းလြတ္ ေသာက္ၾကတာမို႔ တစ္ေနကုန္ မုန္႔တီနဲ႔ ႏွစ္ပါးသြားၾကမွာပါ သားေရာသမီးပါ အရမ္းၾကိဳက္ၾကတာမို႔ ခ်က္ရက်ဳိးေလး နပ္ပါတယ္ ေလးေယာက္စာေပမဲ႔ တစ္ေနကုန္ေသာက္မွာမို႔ ပိုခ်က္ထားပါတယ္။
ရခိုင္လူမ်ဳိးခ်က္တဲ႔ ရခိုင္မုန္႔တီ စစ္စစ္မဟုတ္ေပမဲ႔ အနီးစပ္ဆံုးတူေအာင္ ခ်က္ထားျပီး ငါးေရႊမရွိတဲ႔အတြက္ ဘာဆာငါးျပားကို ျပဳပ္ျပီးခ်က္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေလးေယာက္စာ)
ငါးျပဳပ္ရန္
- ငါး - ႏွစ္ဆယ္သား (ဘာဆာငါးျပား)
- ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း တို႔ကိုေရျမဳပ္ရံုေရာျပဳပ္ေပးျပီး ႏူးသြားပါက အသားဖတ္ေလးမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ေလွာ္ေပးထားပါ
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
- ေရ - 11 cups
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္မႊာ (ေထာင္းေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးေပးပါ)
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပုဇြန္ငပိ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- ပဒဲေကာ - တစ္လက္မ (ေထာင္းေပးပါ)
- ငါးေလွာ္ အသားမ်ား အားလံုးေရာျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူကာ ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ေတာင္႔ - အေတာင္႔ၾကီးၾကီးဆယ္ေတာင္႔ (ေလွာ္ျပီးေထာင္းေပးပါ)
- မုန္႔ဖတ္ - 400 g (ျပဳပ္ေပးထားပါ)
- မက်ည္းမွည္႔ရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး( ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ေသာက္ပါ )
- ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ပဲေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္ (ေခ်ထားေပးပါ)
- နံနံပင္ - ဆယ္ပင္ (လွီးေပးထားပါ)
- ငါးဖယ္ေၾကာ္ - အခ်ပ္သံုးဆယ္
- မုန္႔ဖတ္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ
- ပဲေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- မက်ီးမွည္႔ေရ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငါးဖယ္ - တစ္ခ်ပ္
- နံနံပင္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ထည္႔ေပးျပီး ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment