ဒီေန႕ေတာ့ ႐ွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းရဲ႕ ေတာင္႐ိုးဓႏုဟင္းေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ မာမာဖြင့္ထားတဲ့ အစားအစာမ်ားတင္တဲ့ ဆံုေနက်ဂ႐ုေလးထဲမွာ မေန႕က မိတ္ေဆြတေယာက္ျဖစ္တဲ့ sis Mi Nwe တင္ထားတာကိုၾကည့္ျပီး စားခ်င္ရက္ စက္စက္ယို ျဖစ္ျပီးသကာလ ခ်က္နည္းေမးျပီး ဒီမနက္ဘဲ အေကာင္အထည္ ေဖာ္လိုက္တာပါ။
အခ်ဳိမွဳန္႕မပါ ငံျပာရည္မပါဘဲ ခ်က္ထားတာမို႕ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အစဥ္ေျပေစတဲ့ အရန္ဟင္းေလး တမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသီးအ႐ြက္ တို႕စရာေတြနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းေလးကို မိတ္ေဆြဆီက တဆင့္ေမးျပီး ခ်က္တာမို႕. မာမာ့ဘက္က လိုအပ္တာေလးေတြ အမွားအယြင္းေလးေတြမ်ား႐ွိခဲ့႐င္ သည္းခံျပီး ဖတ္ေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေျမပဲေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္ တလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ဥႀကီးႀကီး တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၃လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲပုတ္ -၂ခ်ပ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ပဲပုတ္ကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲ စကၠန္႕ ၃၀ဆီ ၂ခါထည့္ျပီး ကင္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ေထာင္းကို ဆီသတ္ပါ
- ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်တာနဲ႕ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္တည္ပါ
- ေရမခမ္းခင္ ေထာင္းထားေသာ ပဲပုတ္ေထာင္းကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အရသာအတြက္ ဆားထည့္ုျပီးေမႊကာ ေ႐ခမ္းျပီး ဆီျပန္ခါနီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေမႊကာ ဆီျပန္လာတာနဲ႕ မိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment