Sunday 11 October 2015

ရွှေဖရုံသီးဟင်း


ဒီဟင္းကေတာ့ မာမာ့အႀကိဳက္ထဲက ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်က္ရတာလဲ လြယ္သေလာက္ စားရတာ အရမ္းကာင္းပါတယ္ ငပိေထာင္းေလးနဲ႕မ်ားတြဲျပီးစားလိုက္ရင္ ေဆြေမ့မ်ဳိးေမ့ဟင္း တစ္မ်ဳိးပါ

ေ႐ႊဖ႐ံုသီးက ေစးရင္ပိုျပီး စားေကာင္းပါတယ္ ဒီမွာေတာ့ ပလပ္စတစ္ေတြ အုပ္ထားတဲ့အတြက္ ေစးမေစး မသိရပါဘူး ျမန္မာျပည္မွာဆိုရင္ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို လက္သည္းေလးနဲ႕ထိုးလိုက္ ထြက္လာတဲ့ အေစးကို လက္မနဲ႕ လက္ညိွဳးေလး၂ခုမွာကပ္ျပီး ၾကည့္လိုက္လို႕ ကပ္ေနရင္ ေစးတယ္ေပါ့ေနာ္။

ဒီမွာက လိုခ်င္တဲ့အလံုး ေကာက္ယူလာျပီး ခ်က္ရေတာ့တာပါဘဲ ကံေကာင္းရင္ အစီးသီးရမယ္ ကံမေကာင္းရင္ ဖြယ္တယ္တယ္ အသီးေလး စားရမယ္ေပါ့႐ွင္ ဒီေန႕ခ်က္တာေတြကေတာ႔ အဖြယ္သီးေလးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - 1 kg
  2. အခြံခြာျပီး ေၾကာခြဲအမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ဆယ္ေကာင္
  3. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  5. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ခ်က္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္ရန္ အိုးတစ္လံုးထဲသို႕ေ႐ႊဖ႐ံုသီးနဲ႕အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ထဲ့ျပီးနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ကာ တည္ေပးပါ
  • လံုးေရခမ္းကာနီး ဆီသံမၾကားခင္ ေရလိုသေလာက္ထပ္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏူးတာနဲ႕ ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ စားသံုးရန္ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။

2 comments:

  1. ေရႊဖရုံသီး ေစး မေစး သိရေအာင္ လုပ္နည္းေလး ေျပာျပ share ေပးလုိ႔
    ေက်းဇူး အထူးတင္ပါတယ္ အစ္မေရ .... ^___^

    ReplyDelete
  2. ဗဟုသုတေလးေပါ့ေနာ္ :-D

    ReplyDelete