သမီးအတြက္ လုပ္ေပးျဖစ္တဲ့ ေကာ္ျပန္႕ေလးပါ သတ္သတ္လြတ္ေလးေပမဲ့ စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္ အသီးအ႐ြက္ႀကိဳက္တဲ့ သမီးအတြက္ေတာ့ နတ္သုဒၵါေပါ့ေနာ္ သူႀကိဳက္တယ္လို႕ ေျပာတိုင္း အေမက အေမာေတြေျပရတာေပါ့ေလ။
ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္သလို အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြနဲ႕ အဆင္ေျပေအာင္ လုပ္ႏိူင္တာမို႕ အရသာ႐ွိ႐ွိနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ေအာင္ မာမာလုပ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရနာရီ၀က္ခန္႕စိမ္ျပီး အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားေသာ ဂ်ပန္မွဳိ- တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတစ္လံုး
- အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕အေနလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- တလက္မသာသာအ႐ွည္ အေခ်ာင္းေလးမ်ားရေအာင္လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- လက္တစ္ဆစ္ခန္႕အ႐ြယ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- ဆလတ္႐ြက္ - ၁၂႐ြက္
- ေသးေသးနုတ္နုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- လွီးထားေသာ အသီးအ႐ြက္ အားလံုးကို ေရေဆးျပ ေးေရစစ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို နီညိဳေရာင္ သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္လိုက္ပါျ
- ပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထဲ့ေမႊပါ
- မံုလာဥနီ မွဳိ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းတို႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထဲ့ေမႊပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး ေၾကာ္ထားေသာအိုးကို တျခမ္းေစာင္းကာ အေအးခံျပီး အရည္စစ္ေပးထားပါ။
- အသီးအ႐ြက္မ်ားေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိစိမ္လိုက္ပါ
- စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ကို ခင္းေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ အစာကို ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေလာက္ကို ဆလတ္႐ြက္အေပၚတင္ျပီး ေအာက္ဖက္နားမွာ ပံုျပီးထဲ့ေပးပါ
- အစာမ်ား ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ရန္
- Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ။
No comments:
Post a Comment