Sunday 11 October 2015

ဆယ်လ်မွန်ငါးကင်


ဒီေန႔ေတာ႔ ကင္ရတာျမန္ျပီး လြယ္လဲလြယ္ အဟာရေရာ အရသာပါ ျပည့္၀လြန္းတဲ့ ဆယ္လ္လမြန္ငါးကင္ေလး ကင္ျဖစ္တာမို႕ အလြယ္တကူ ကင္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ကင္ထားတဲ႔ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အရည္ခြံပါေသာ ဆယ္လ္မြန္ငါး - 270 g
  2. ဆား  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တစ္ျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  7. ပဲစိမ္းသီး - ၅ေတာင့္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆယ္လ္မြန္ငါးကို အေၾကးခြံဖယ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ
  2. ေရေဆးထားေသာငါးကို ေရ ခနစစ္ထားျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
  3. ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးကို အရည္ခြံဘက္မွစျပီး အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  5. ၂မိနစ္ေလာက္အပူေပးျပီး ငါးအေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
  6. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၂မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  7. ငါးကင္ေသာ အိုးထဲမွာဘဲ ပိုေနတဲ့ ဆီကိုထည့္ျပီး ပဲသီးကို လွိမ့္ေပးပါ တမိနစ္ေလာက္လွိမ့္ေပးပါ
  8. ငါးကင္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲမွာ ပဲသီးထည့္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment