ဒီေန႔ေတာ႔ ကင္ရတာျမန္ျပီး လြယ္လဲလြယ္ အဟာရေရာ အရသာပါ ျပည့္၀လြန္းတဲ့ ဆယ္လ္လမြန္ငါးကင္ေလး ကင္ျဖစ္တာမို႕ အလြယ္တကူ ကင္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ကင္ထားတဲ႔ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရည္ခြံပါေသာ ဆယ္လ္မြန္ငါး - 270 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တစ္ျခားဆီကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
- ပဲစိမ္းသီး - ၅ေတာင့္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆယ္လ္မြန္ငါးကို အေၾကးခြံဖယ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးထားေသာငါးကို ေရ ခနစစ္ထားျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ခပ္ဖြဖြဆုတ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ငါးကို အရည္ခြံဘက္မွစျပီး အိုးထဲထည့္ေပးပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္အပူေပးျပီး ငါးအေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
- ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၂မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
- ငါးကင္ေသာ အိုးထဲမွာဘဲ ပိုေနတဲ့ ဆီကိုထည့္ျပီး ပဲသီးကို လွိမ့္ေပးပါ တမိနစ္ေလာက္လွိမ့္ေပးပါ
- ငါးကင္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲမွာ ပဲသီးထည့္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment