ၾကက္ေပါင္ရင္းသား ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားလိုက္တာ ကေလးလူႀကီး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္ထင္လို႕ ေၾကာ္္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၃တံုး
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား ေထာင္းထားပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခ်င္းေထာင္းတို႕ႏွင့္ခ်င္းေထာင္း တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီး မွ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- အေပၚယံ အသားနည္းနည္းမာလာမွ တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ခ်င္းဖတ္မ်ား ေဘးကိုထြက္လာလ်ွင္ အေပါက္ပါေသာ ဇြန္းျဖင့္ ဆယ္ျပီး ခပ္ထားပါ
- တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- က်န္တဲ့တဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- အားလံုးက်က္သြားပါက ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီး စားသံုးရန္ျပင္ေပးပါ
- အရည္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕အသားအိအိ ၾကက္ျပဳပ္ေၾကာ္ေလးကို လိုသလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment