မိသားစုအတြက္ ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ အရံဟင္းေလး တစ္မယ္ခ်က္ပါတယ္ အရံဟင္းလို႕ဆိုေပမဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္တဲ့ေန႕ဆို အသားဟင္း မလိုေအာင္ကို အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္ရတာ လြယ္သလို ျမန္လဲအရမ္းျမန္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မွေဝေပးပါမယ္ သိျပီးသားသူေတြအတြက္ မဆန္းေပမဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္နည္း မသိေသးတဲ့ သူေတြအတြက္ ေၾကာ္နည္းေလးတစ္ခုေတာ႔ ရသြားမွာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီးအဆင္သင့္လွီးထားေသာ မ်ွစ္ -1 kg
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အဆင္သင့္ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲေၾကာ္ျပီး မ်ွစ္ကိုထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာျ္ပီးတာနဲ႕ၾကက္ဥကို အလံုးလိုက္ ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ၾကက္ဥမ်ွစ္ေၾကာ္ေလးကို အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ျပင္ေပးကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment