Saturday 10 October 2015

ၾကက္ဥ မ်ွစ္ေၾကာ္


မိသားစုအတြက္ ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ အရံဟင္းေလး တစ္မယ္ခ်က္ပါတယ္ အရံဟင္းလို႕ဆိုေပမဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္တဲ့ေန႕ဆို အသားဟင္း မလိုေအာင္ကို အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္ပါ။

ေၾကာ္ရတာ လြယ္သလို ျမန္လဲအရမ္းျမန္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မွေဝေပးပါမယ္ သိျပီးသားသူေတြအတြက္ မဆန္းေပမဲ့ မ်ွစ္ေၾကာ္နည္း မသိေသးတဲ့ သူေတြအတြက္ ေၾကာ္နည္းေလးတစ္ခုေတာ႔ ရသြားမွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ျပဳပ္ျပီးအဆင္သင့္လွီးထားေသာ မ်ွစ္ -1 kg
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. အဆင္သင့္ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲေၾကာ္ျပီး မ်ွစ္ကိုထည့္ေမႊပါ
  6. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာျ္ပီးတာနဲ႕ၾကက္ဥကို အလံုးလိုက္ ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ၾကက္ဥမ်ွစ္ေၾကာ္ေလးကို အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ျပင္ေပးကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment