အနီေရာင္ မံုလာဥေသးေသးေလးေတြကို ပင္လယ္စာ သားငါးအစံုနဲ႕ ေရာျပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တမယ္ခ်က္ထားပါတယ္
ခ်က္နည္းကေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းရိုးရိုးေလးပါဘဲ ဒါေပမဲ့ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလးက အရသာ႐ွိလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အနီေရာင္ မံုလာဥ - ၁၈ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မက်ည္းမွည္႔ အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပင္လယ္စာ သားငါးအစံု - 100 g
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာပင္ႏွင့္ မံုလာဥကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ပင္လယ္စာ သားငါး အသီးအ႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- အနီေရာင္ မံုလာဥ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေမႊးလြန္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment