ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ဳိက ဝက္ရုိးေလးနဲ႔ခ်က္ရင္ ပိုၿပီးေကာင္းပါတယ္ မာမာတို႔အိမ္မွာ ဝက္သားမစားေတာ့ ပုဇြန္အေကာင္ေလးေတြနဲ႕ဘဲ ခ်က္ထားေပမဲ့ ေသာက္လို႕ေကာင္းလြန္းျပီး ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕နဲ႕ အရသာေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ သန္႕ျပီးသား- ငါးက်ပ္သား
- ၾကံမဆိုင္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ၃ခက္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- ပဲျပား - အတံုးေသး ၁၀တံုး
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ (အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း (အခြံခြာျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ)
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (အျပားေလးေတြ လွီးထားပါ)
- ပန္းေဂၚဖီ - သံုးခက္ ( အေနေနာ္ လွီးထားပါ)
- မံုလာဥနီ - တစ္ဥ (အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ သံုးလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ခ်င္းျပား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ဆားထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပုဇြန္မာလာတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာထည့္ျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးထည့္ကာ ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးတာနဲ႕ အရသာျမည္း လိုသလိုျပင္ကာ ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment