စားခ်င္စရာ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးပါ ဟင္းခ်က္ မုန္႔လုပ္ရတာ ဝါသနာပါတဲ႔ သမီးေလးရဲ႕ လက္ရာေလးပါ ေက်ာင္းစာေတြ တစ္ဖက္နဲ႔မအားတဲ႔ၾကားထဲက အိမ္မွာစားရေအာင္ ဖုတ္လိုက္တဲ႔ ကိတ္္ေလးမို႔ ပိုျပီးအရသာရွိေနပါတယ္။
ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးျပင္ၾကမယ္ေနာ္
- 3/4 cup pain flour
- 1/4 cup cocoa
- 1/2 cup caster sugar
- 2 teaspoons baking powder
- 1/2 teaspoon vanilla essene (ပထမအဆင္႔အားလံုးကိုေရာေမြပါ)
- 80g butter
- 2 eggs
- 1/2 cup milk
ေခ်ာကလက္မွဳန္႔ႏွင္႔ေရာထားေသာဂ်ဳံမွဳန္႔ထဲသို႔ၾကက္ဥကိုထဲ႔ကာေထာပတ္ႏွင္႔ႏို႔ကိုနဲနဲခ်င္းထဲ႔ကာေမႊေပးပါ
မီးအား၁၆၀ဒဂရီႏွင္႔မုန္႔စတင္ျပင္ခ်ိန္ထဲကမီးဖြင္႔ျပီးအပူေပးထားေသာOven ထဲတြင္ ၁၅မိနစ္မွ၁၈မိနစ္ထိထဲ႔ျပီးဖုတ္ေပးပါ က်က္မက်က္ကိုစူးခြ်န္ေလးႏွင္႔ထိုးၾကည္႔ပါ မုန္႔ႏွစ္မ်ားကပ္မပါလာလွ်င္က်က္ပါျပီ
စားခ်င္႔စဖြယ္ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးမ်ားရပါျပီ
ခရင္လုပ္ရန္အတြက္ေထာပတ္ႏွင္႔ဂ်ဳံမွဳန္႔ကိုေပ်ာ္လာတဲ႔ထိေမြေပးပါ
ေပ်ာ္လာပါကခရင္ပံုေဖာ္ေသာပလပ္စတစ္အိတ္ထဲသို႔ထဲ႔ကာကိတ္မုန္႔ေပၚသို႔ေလာင္းရန္ျပင္ေပးပါ
မိမိႏွစ္သက္သလိုပံုေလးမ်ားေဖာ္ေပးပါတယ္
စားခ်င္စဖြယ္ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးမ်ားပါ
ေမႊးပ်ံ႔ႏူးညံ႔ေနတဲ႔ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးပါ
စားခ်င္စရာေလး တီမာေရ
ReplyDeleteေက်းဇူးပါဘဲသမီး
Deleteမီးမီးေလးဖုတ္တာ သမီးေရ
အရသာကေတာ႔အရမ္းဘဲေကာင္းတယ္..
အစားအေသာက္ အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္တတ္ၾကတဲ့သူမ်ား ေတာ္လိုက္ၾကတာ။
ReplyDeleteေခ်ာကလက္ကိတ္ေလး အားေပးသြားတယ္ မာမာေရ။ နည္းေလးလည္းယူသြားတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မာမာ႔သမီးေလးဖုတ္တာပါတီတင္႔
Deleteမာမာ အဲေလာက္မကြ်မ္းဘူး (ဟိ..ဟိ)
ေက်းဇူးပါဘဲေနာ္
ေလးစားခင္မင္စြာျဖင္႔
မာမာ
အစ္မသမီးေလးက အရမ္းေတာ္တာဘဲ..
ReplyDeleteမုန္႔ကေလးေတြက လွလုိက္တာ.. စားလုိ႔လဲ ေကာင္းမဲ႔ပုံေလး..
အားက်ပါတယ္ အစ္မေရ..
ေက်းဇူးပါညီမေလးေရ
Deleteမုန္႔ေလးကစားလို႔အရမ္းအရသာရွိတယ္ ညီမေလးေရ..
ခ်စ္စရာေလးေတြ တီတီမာေရ...စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteစားေနာ္ အျပင္မွာလဲတစ္ကယ္ဘဲေကြ်းခ်င္ပါတယ္..
Deleteကူလ္ဖီးေလး လုပ္စားခ်င္တယ္ အန္တီသိရင္ ေျပာျပပါလား
ReplyDeleteအန္တီ လုပ္စားျဖစ္ရင္ ေျပာမယ္ေနာ္
Deleteေက်းဇူး
ReplyDeleteေက်းဇူးေနာ္
Delete