ၾကက္သားအာလူး ဆီလည္ေရလည္ |
ဆီမစားတတ္ၾကတဲ႔ နာဂလူမ်ဳိးေတြရဲ႕ သူတို႔ဆီလာတဲ႔ ဧည္႔သည္အတြက္ေစတနာပါပါ ခ်က္ေကြ်းခဲ႔တဲ႔ ဟင္းအရသာေလးမို႔ ပါးစပ္ထဲမွာ အျမဲတမ္း စြဲမက္ေစခဲ႔တဲ႔ ဟင္းအရသာေလးပါ။
မာမာခ်က္တဲ႔ဟင္းေလးက ဆီမ်ားတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ႔ တစ္ကယ္တမ္းက်ေတာ႔ ဆီမမ်ားပါဘူး ဟင္းရည္ရဲ႕ အေပၚယံမွာေဝ႔တက္ေနတဲ႔ ဆီအေရာင္ေလာက္ပါဘဲ ခ်က္ကတည္းက ဆီလည္ေရလည္ေလးမို႔ေအာက္ဖက္မွာ အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး လုပ္လို႔ရေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္တဲ႔ ဟင္းတစ္မ်ဳိးပါ။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- အသားေျမွာင္းေလးမ်ားရေအာင္လွီးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အခြံခြာကာေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာအာလူး - ႏွစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ခ်င္း - လက္တဆစ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ဥ တလံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ဆီကိုမီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးျပီး ငရုတ္သီးကိုေမႊးလာတဲ႔ထိ
ဆီသတ္ေပးပါ ျပီးမွ ၾကက္သားကိုထဲ႔ျပီး မာျပီးက်စ္လာတဲ႔ထိ ေမႊကာဆီသတ္္ေပးပါ
ၾကက္သားမ်ားမာသြားပါက ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ကာဆီျပန္တဲ႔ထိ
ခ်က္ေပးပါ ျပီးမွအာလူး ေရႏွင္႔ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ေလာက္ထဲ႔ကာ
အာလူးႏူးတဲ႔ထိတည္ေပးပါ အာလူးႏူးသြားပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထပ္ထဲ႔ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူေအာင္တည္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
အရည္ေလးဘဲေသာက္ေသာက္ ထမင္းေလးမွာဘဲ ဆမ္းစားစား
ၾကက္သားအာလူး အရည္ေသာက္ နာဂကာလသားခ်က္ဟင္းေလးရပါျပီ
တစ္ခါမွ မစားဖူးတဲ႔ နာဂ ၾကက္သားဟင္းေလး စားသြားပါတယ္..
ReplyDeleteခ်က္နည္းလဲ မွတ္သြားပါတယ္ အစ္မေရ.. ^_^
မိုးေသာက္ျဖဴ
ထမင္းအရမ္းမိန္တဲ႔ဟင္းေလးပါ
Deleteၾကက္သားအာလူးအရည္ေသာက္
ReplyDeleteနာဂကာလသားခ်က္ဟင္းေလး အားေပးသြားပါတယ္...
ၾကက္သားကို အာလူးေရာတာ ႀကိဳက္တယ္ မမမာ
မိုးစက္ဝိုင္
ေက်းဇူးပါ ေနာ္
Deleteခ်က္စားၾကည့္မယ္ မမမာ ဗိုက္ေတာင္ဆာတယ္
ReplyDeleteခ်က္စားၾကည္႔ေနာ္ စု
Deleteထမင္းမိန္တယ္