မာမာမေန႔က အစားအေသာက္ေတြ ခ်က္ၾကျပဳပ္ၾကတဲ႔ TV လိုင္းကို ဖြင္႔ၾကည္႔ရင္းက သူတို႔ေတြ အာလူးကတ္တလိတ္ လုပ္ေနတာ ေတြ႔လိုက္ရပါတယ္ စိတ္ထဲက စားခ်င္သြားတာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ အာလူးေလးျပဳပ္ျပီးအခြံခြာကာ ထုေထာင္းျပီးေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ေတာ္ေတာ္စားလို႔ ေကာင္းတဲ႔ အေၾကာ္ေလးပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔ သူတို႔ေၾကာ္တဲ႔အတိုင္း မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္ကထဲက ေမြးေနလို႔ စားလို႔လဲ အရမ္းေကာင္းမယ္ဆိုတာ သိလိုက္ပါတယ္။
မာမာ႔ကေလးေတြကေတာ ႔ငယ္ငယ္ေလးထဲက အာလူးၾကိဳက္ၾကတဲ႔ ကေလးေတြမို႔ အာလူးကို ဘယ္လိုဘဲခ်က္ခ်က္ ၾကိဳက္ၾကပါတယ္ ဒီေန႔ေၾကာ္တဲ႔ အေၾကာ္ေလးမွာေတာ႔ မာမာက စားဖိုမွဴး သူတို႔က ဟင္းျမည္းတဲ႔ ပရိတ္သတ္ေတြပါ။
ေၾကာ္ျပီးတဲ႔အခါ ျမည္းခိုင္းေတာ႔ အင္း.....ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းတာဘဲတဲ႔..ေမေမဘယ္က နည္းရလဲတဲ႔ TV အစီအစဥ္က လာတာကိုၾကည္႔ျပီး လိုက္လုပ္တာလို႔ေျပာေတာ႔ လက္မေလးေတြေထာင္ျပီး ျပၾကပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အားလူး - 700 g
- တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - 100 g
- ေထာပါတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
- ဂ်ဳံမ်ဳန္႔ - 100 g
- ေပါင္မွန္႔ေျခာက္အမွဳန္႔ - 100 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- နံနံပင္- ၅ပင္ခန္႕
- ဆီ - လိုသေလာက္
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- ဆီ - အနည္းငယ္ (လက္ကိုသုတ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- မိုက္ခေ၀့ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေထာပါတ္ကို ျပင္ထားပါ
- ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ အမွဳန္႔ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ထည္႔ထားပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ထည္႔ထားပါ
- ၾကက္ဥကို ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲမွာ ခေလာက္ေပးထားပါ
- အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာေပးပါ
- အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
- အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
- အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက ေထာပါတ္ထည္႔ေပးကာ သမသြားေအာင္ ထည္႔နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္လံုးေပးပါ
- အားလံုးဆုတ္လံုးေပးျပီးပါက လက္ဝါးႏွစ္ဖက္ကို ဆီသုတ္ေပးကာ အာလူးလံုး တစ္လံုးခ်င္းယူကာ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ၀ိုင္းသြားေအာင္ လံုးေပးပါ
- အာလူးလံုးေလးမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးကာ ဆီပူလာပါက မီးကိုအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ထားပါ
- ထိုအာလူးလံုးေလးမ်ားကို အရင္ဆံုး ဂ်ဳံမွဳန္႔ ပန္းကန္ထဲမွာ လူးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္ဥပန္းကန္ထဲမွာ ထပ္လူးေပးပါ
- ၾကက္ဥထဲမွာ လူးျပီးတာနဲ႔ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ ပန္းကန္ထဲမွာ လူးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးအနည္းငယ္ ေလ်ွာ႔ထားေသာ ဆီပူအိုးထဲကို အာလူးလံုးမ်ား တစ္လံုးျခင္းစီထည့္ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ေထာပါတ္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕အာလူး ကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
အာလူးဆိုရင္လဲ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ႀကိဳက္တယ္ အစ္မ..
ReplyDeleteအာလူးကက္တလိတ္ကေတာ႔ ကေလးဘဝထဲက အသဲစြဲ.. ^_^
အမတို႔လဲ အာလူးဆိုရွယ္ၾကိဳက္တာ ညီမေလးေရ
Deleteအာလူးကက္တလိတ္ ႀကိဳက္တယ္ မမမာ
ReplyDeleteအိမ္မွာလုပ္စားရင္ ေထာပတ္မထည္႕ဘူး
အခု မမမာနည္းေလးက ပိုစားေကာင္းမယ္ေနာ္ အဲဒီအတိုင္းေၾကာ္စားဦးမယ္ း)
မိုးစက္ဝိုင္
ေထာပတ္ေလးထည္႔ေတာ႔ေမႊးျပီးစားရတာ ပိုေကာင္သြားတယ္ မိုးစက္ဝိုင္ေရ
Deleteအျမဲၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteစားေနာ္ ညီမေလးေရ
Deleteအာလူးကက္တလိတ္ကို အသားထည့္တာျဖစ္ျဖစ္ အသီးအရြက္ထည့္တာျဖစ္ျဖစ္
ReplyDeleteအလြတ္ျဖစ္ျဖစ္ အႀကိဳက္ခ်ည္းပဲ မာမာေရ။ အိပ္ခါနီးေတာင္ စားခ်င္လာၿပီ :P
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟုတ္ပါ႔တီတင္႔ေရ
Deleteအာလူးကတ္တလိတ္ ကအသဲစြဲေလ..
ေလးစားခင္မင္လွ်က္
မာမာ
မမမာေရ အျမဲတမ္း ေလးစား ခင္မင္ ေက်းဇူးတင္ေနပါတယ္။ ထာဝရ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္.
ReplyDeleteမမမာကလဲ ခင္မင္တတ္သူပါ
Deleteေတာင္းေပးတဲ႔ဆုေလးကို ရယူပိုင္ဆိုင္လိုက္ျပီေနာ္..
khin khin gyi လဲေေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...
မမမာ ေပးတဲ့ဆုေလးကို ရယူပိုင္ဆိုင္လိုက္ပါပီေနာ္။
Deleteရႊင္လန္းခ်မ္းျမည့္ ပါေစရွင္။