Friday 7 December 2012

Dumpling

Dumpling



အားလံုးအဆင္သင္႔ျဖစ္လ်ွင္သမေအာင္ေ
ရာနယ္ေပးပါတယ္

အားလံုးသမသြားပါက dumpling wrappers
အရြက္၄၀စာ အထုတ္ေလးမ်ားထုပ္ပါမယ္

တစ္ရြက္လွ်င္ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမရွိ
တစ္ရွိထဲ႔ေပးပါမယ္

အလယ္မွေခါက္ကာအရြက္ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကိုေ
ရစြတ္ကာႏွစ္သက္တဲ႔ပံုစံေလးမ်ားေခါက္ေပးပါ

ေခါက္ျပီးသားေလးမ်ားတစ္ခုႏွင္႔တစ္ခု
မကပ္ေအာင္ဂ်ဳံမွဳန္႔နဲနဲျဖဴးကာထဲ႔ေပးထားျပီး
ဆယ္မိနစ္ေလာက္ေလသလပ္ခံထားပါတယ္

ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ေပါင္းရင္ေတာ႔ရွစ္မိနစ္ေလာက္
ေပါင္းရင္ရပါျပီ

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားတဲ႔
ဆီပူပူမွာေၾကာ္ရင္ေတာ႔ႏွစ္ဖက္လံုးေရႊဝါေရာင္
သန္းလာလွ်င္ရပါျပီ။

ဒီေန႔လုပ္စားျဖစ္တဲ႔အစာေလးပါ သမီးေလးကဒီေန႔သူအားေနတယ္ အိမ္မွာတစ္ခုခု လုပ္ခ်င္တယ္ ဆိုျပီးေျပာတာနဲ႔ သူ႔စိတ္တိုင္းက် အစာတစ္ခုကိုေရြးျပီးလုပ္ပါတယ္။

အိုးသူၾကီး မာမာ တစ္ေယာက္ ေနမေကာင္းလို႔ ဘာမွမလုပ္ခ်င္တာနဲ႔ အေတာ္ပါဘဲ ေရငတ္တံုးေရတြင္းထဲက်သြားပါတယ္ ရတဲ႔အခြင္႔အေရးကို အျပည္႔အဝယူျပီး အနားယူ လိုက္ပါတယ္။

သူ႔စိတ္တိုင္းၾက သေဘာရွိကေလာဟိပါဘဲ ဒီေန႔ေတာ႔ လွီးဟယ္ခြ်တ္ဟယ္ ေဆးဟယ္ေၾကာဟယ္နဲ႔ တစ္ေယာက္ထဲ မီးဖိုေဆာင္ကို အပိုင္စားသြားခဲ႔ပါတယ္။

စိတ္တိုင္းက်ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳပ္ေၾကာ္ေလွာ္ျပီးခ်ိန္မွာေတာ႔ အားပါးပါး ေတာ္ေတာ္ေလးပင္ပန္းသြားသားဆိုျပီး ညီးတြားသံေလး ၾကားလိုက္ရပါတယ္.

 ေနာက္ဆံုးစကားတစ္ခြန္းကေတာ႔ သူခ်က္ျပဳပ္ျပင္ဆင္ေပးတာကို အားရပါးရစားၾကတာကိုျမင္ေတာ႔ သူ႔ရင္ထဲမွာ ပီတိျဖစ္ရပါတယ္တဲ႔ အေမာလဲေျပရပါတယ္တဲ႔ေလ။

ကဲ သူ႔လိုပီတိေလးနဲ႔ အေပ်ာ္ေလးရေအာင္ သူငယ္ခ်င္းေတြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွစ္မေတြကို လုပ္မေကြ်းခ်င္ၾကဘူးလား။ သမီးေလး ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေသာ ၾကက္သား - 200 g
  2. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းကာဆားႏွင္႔နယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ထားျပီးမွ ေရေဆးထားေသာ zuchini အေနေတာ္တစ္လံုး
  3. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာမွဳိ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
  4. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးျပီး ဆားႏွင္႔နယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ထားျပီးမွ ေရေဆးကာေရညွစ္ထားေသာ ေဂၚဖီ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲစာ
  5. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
  6. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ
  7. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ
  8. အေနတေတာ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
  9. ဂ်ဳံ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အလံုးလိုက္ ေဖာက္ထဲ႔ရန္ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  12. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ေၾကာ္နည္းကိုေတာ႔ ပံုေတြရဲ႔ေအာက္မွာ ေရးေပးထားပါတယ္။

12 comments:

  1. အစ္မ သမီးေလးက အရမ္းလိမၼာ အရမ္းေတာ္တာဘဲ.. အဲလို သမီးမ်ိဳးေလး လုိခ်င္လုိက္တာ..
    သမီးေလးလုပ္တဲ႔ Dumpling ေလး အားေပးသြားပါတယ္.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ

      Delete
  2. Dumpling လုပ္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္ မာမာေရ။
    ေစာေစာစီးစီး ေဖ့ဘုတ္မွာ Like ခဲ့ေသးတယ္ း)
    နည္းပညာတစ္ခုတိုးလို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္...
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ တီတင္႔ေရ

      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  3. မမမာ သမီးေလးက အရမ္းေတာ္တာပဲ .. စားခ်င္စရာေလးေတြ ..
    သမီးလိမၼာေလး ပိုင္ဆိုင္ထားတဲ႕ မမမာေရ .. အားေပးသြားတယ္ေနာ္ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ zuzu ေရ
      စားပါအံုးေနာ္

      Delete
  4. မမမာ သမီးေလးက အရမ္းေတာ္တာပဲ
    လုပ္တတ္လိုက္တာ Dumpling ေလးေတြက စားခ်င္စရာေလး အားေပးသြားပါတယ္.. း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ မိုးစက္ဝိုင္ေရ

      Delete
  5. သမီးေလးက လုပ္တတ္တယ္ေနာ္
    မုန္.လုပ္နည္း ဟင္းခ်က္နည္းေတြ ဖတ္ရလို.ေက်းဇးူအျမဲတင္တယ္ေနာ္
    ကြန္မန္.ေတာ. အျမဲမေရးျဖစ္ပါဘူး
    ဟင္းခ်က္ဘေလာ.ေတြ အျမဲသြားျပီး နည္းေတြယူရလို. ဝမ္းသာပါတယ္
    လုလု ထမင္းအိုး တီတီဆြိ မာမာ အိသက္ Evy အစံုပဲ


    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါဘဲေနာ္..ဝါသနာကိုေစတနာနဲ႔မွ်ေဝေပးတဲ႔ေနရာေလးကိုလာလည္လို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

      Delete
  6. မမမာ သမီးေလးကေတာ္လိုက္တာ ေခါက္ထားတာေလးေတြလွလိုက္တာ အတုယူသြားတယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါဘဲ စုေရ

      Delete