Thursday 15 October 2015

ကြက်အသည်းအမြစ် ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ


က်အသည်းအမြစ်ကို ပြုပ်ပြီး ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ လုပ်စားဖြစ်လို့ စားကောင်းတိုင်း ဘလော့ပေါ်ရောက်လာအောင် လာပို့ရင်း မာမာလုပ်စားဖြစ်တဲ့ ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ လုပ်နည်းလေး မျှေ၀လိုက်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
  1. ကြက်အသည်းအမြစ် - 150 g
  2. ခေါက်ဆွဲ - 200 g
  3. ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး ၂ဗူး 
  4. နှမ်းဖြူ - ထမင်းစားဇွန် သုံးဇွန်း
  5. ကြက်သွန်ဖြူကြော် - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
  6. ကင်းမွန်ငံပြာရည် - လဖက်ရည် အကြမ်းပန်းကန် တလုံး
  7. အချိုမှုန့် - အနည်းငယ်
  8. မြေပဲ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တဗူး
  9. ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
  10. နာနတ်ပွင့် - တပွင့်
  11. ဆား - လက်ဖက်ရယ်ဇွန်း တ၀က်
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ကြက်အသည်းအမြစ်ကို ဆာ နနွင်း သင့်ရုံထည့်ပြီး ခပ်နာနာလေး နယ်လိုက်ပါ 
  • ပြီးတာနဲ့ရေစင်အောင် ဆေးပေးပါ
  • ရေဆေးပြီး အချိုမှုန့် နှင့်ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတ၀က်ဆီ ထည့်နယ်ကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နာနတ်ပွင့်ထည့်ကာ ရေခမ်းအောင် ပြုပ်ပေးပါ
  • ကြက်အသည်းအမြစ် က်က္သြားပါက ခပ်သေးသေးလေးတွေ လွီးထားပါ
  • ခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူမှာ နူးအောင်ပြုပ်ပေးပြီး ရေနွေးကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ရေလေးထပ်လောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • မြေပဲကိုလှော်ပြီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက်တညက် ထောင်းထားပါ
  • ကြက်သွန်ဖြူ ကြော်ပြီးသားကို မညက်တညက် ချေထားပါ (လဖက်ထဲထည့်တဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆိုရင် ပိုကောင်းပါတယ် )
  • ဆီကို အပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက မီးကိုလျှော့လိုက်ပြီး နှမ်းကိုထည့်ကြော်လိုက်ပါ 
  • နှမ်းထည့်ကြော်ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်က ချပေးပါ
  • ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေး လွီးထားပါ
  • ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
တပွဲစာပြင်ရန်
  • ပြုပ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို တပွဲစာယူပြီး ဇကာထဲထည့်ကာ ရေနွေးထဲ ခနလေးစိမ်ပြီး ပြန်ဆည်ကာ ရေစစ်ပြီး ပန်းကန်ထဲထည့်ပေးပါ
  • ကြက်အသည်းအမြစ် ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က် မြေပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း ဆီချက် ထမ်းစားဇွန်း တဇွန်းခွဲ ငံပြာရည် လက်ဖက်ရယ်ဇွန် တ၀က္သာသာ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဇွန်းနှင့် ကြက်သွန်မိတ်တို့ထည့်ကာ ကြက်ရိုးဟင်းခါး ကြက်သွန်ချဉ်လေးတို့ နှင့်တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment