ေတာ႐ြာက အလွဴေတြမွာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဟင္းခါးတစ္မ်ဳိးပါ ခ်က္နည္းေလး လြယ္ကူျပီး ေသာက္လို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲလိပ္ ၁၂လက္မေလာက္ တေစ္ခ်ာင္းကို ေရစိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ၁၅ေကာင္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကြက္နား႐ြက္ မွဳိမ်ားကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထားင္ထားပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရအိုးထဲတြင္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇႊန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ . လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ မွဳိေျခာက္ႏွင့္ ပဲလိပ္တို႕ကိုထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္မိေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment