Saturday 17 October 2015

ကြာဇံ ဟင်းခါး


ေတာ႐ြာက အလွဴေတြမွာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဟင္းခါးတစ္မ်ဳိးပါ ခ်က္နည္းေလး လြယ္ကူျပီး  ေသာက္လို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲလိပ္ ၁၂လက္မေလာက္ တေစ္ခ်ာင္းကို ေရစိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ ၁၅ေကာင္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  3. ၾကြက္နား႐ြက္ မွဳိမ်ားကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  5. င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထားင္ထားပါ
  6. အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ 
  7. ေရအိုးထဲတြင္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇႊန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ . လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  8. ေရဆူလာတာနဲ႕ မွဳိေျခာက္ႏွင့္ ပဲလိပ္တို႕ကိုထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္မိေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  11. ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment