ဒီနေ့တော့ ကလေးတွေ လာတုန်းက ဝက်သားကို မျှစ်ချဉ်နဲ့တစ်ဖုံ လက်ဖက်နဲ့တစ်မျိုး ချက်ဖြစ်ခဲ့တဲ့ အထဲက ဒီနေ့တော့ ဝက်သားနီချက် ချက်နည်းလေးကို မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးအတိုင်း မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဝက်သား - သုံးထပ်သား 500 g
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ငါးမွှာ
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် နှစ်လုံး
- ချင်း - ခပ်ပါးပါး သုံးပြားစာ
- နေကြာဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၇ဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- အရင်ဆုံး ဝက်သားကို အတုံးလိုက် ရေဆေးပြီးမှ အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
- အတုံးလေးတွေ တုံးပြီးတာနဲ့ ဆား အရသာမှုန့်နှင့် နနွင်းမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ပေးထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- ချင်းကို အခွံခွာပြီး ခပ်ပါးပါး အမြှောင်းလေးတွေ လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ပြင်ထားပါ
- အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ သကြားကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
- သကြားကြော်နေစဉ် အဆက်မပြတ် မွှေပေးပြီး သကြားများ ပျော်လာပြီး ညိုရောင်သန်းလာတဲ့အထိ ကြော်ပေးပါ
- သကြားများ ညိုရောင်သန်းလာတာနဲ့ အရသာ နယ်ထားသော ဝက်သားကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ဝက်သားအပေါ်ယံများ မာတင်းလာတဲ့ပြီး နီရောင်သန်းလာတဲ့အထိ မွှေပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဝက်သားကို ရေမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ကာ မီးအနည်းငယ် လျှော့ပေးပြီး အဖုံးအုပ်ကာ တည်ပေးပါ
- အိုးထဲမှ ရေမခမ်းခင် ချင်း ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ကြက်သွန်နီတို့ကိုထည့်ပြီး မွှေပေးကာ အရသာ မြည်းပေးပါ
- အရသာအတွက် မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရလာအောင် ပြင်ပေးပြီးတာနဲ့ အိုးကို အဖုံးအုပ်ပြီး တည်ထားပါ
- အိုးထဲမှ ရေများခမ်းလာပြီး ဟင်းအိုးဆီပြန်လာရင်တော့ ဝက်သားနီချက်ဟင်းလေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment