ဒီနေ့တော့ ဝက်သားကို လက်ဖက်နှပ်လေးနဲ့ အချိုချက်လေး ချက်ပါတယ် မာမာတို့ကတော့ ဝက်သားမစားပေမဲ့ မာမာ့ကလေးလေးတွေက စားကြတဲ့အတွက် ချက်ဖြစ်ပါတယ်။
မာမာကတော့ ဘက်ဖက်အသား နှပ်ပြီးသားလေး အဆင်သင့် ရှိတာနဲ့ လက်ဖက်နှပ်ပြီးသားလေးနဲ့ ချက်ပါမယ် မိမိတို့မှာ လက်ဖက်အသား နှပ်ပြီးသား အဆင်သင့် မရှိပါက လက်ဖက်အညွန့်ကို ရေဆေးပြီး ချက်လို့ရပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
- ဝက်သား - ကီလိုဝက်
- လပ်ဖက်နှပ်ပြီးသား - ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ၁၀ မွှာ
- နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ချင်းတက် - လက်တစ်ဆစ်ခန့်
- ကြက်သွန်နီ - အလုံးကြီးကြီး တစ်လုံး
- ငါးငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- အရသာမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အပျစ်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်
- ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုပ်ပုံ
- ဝက်သားကို အတုံးလိုက် ရေဆေးပြီး အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးထားပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဝက်သားကို နနွင်းမှုန့် ဆား ပဲငံပြာရည်အပျစ် ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ အရသာဝင်အောင် နယ်ထားပါ
- ချင်းနှင့်ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ညက်နေအောင် ထောင်းထားပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ထူထူလေးတွေ လှီးထားပါ
- ဟင်းချက်မည့် အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ့ ညက်နေအောင် ထောင်းထားသော ချင်းနှင့် ကြက်သွန်ဖြူထောင်း ခပ်ထူထူ လှီးထားသော ကြက်သွန်နီနှင့် ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့်တို့ကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးပါ
- ဆီသတ်နေစဉ် မကြာမကြာ မွှေပေးကာ ဆီသတ်ထားတာ မွှေးလာပါက အရသာ နယ်ထားသော ဝက်သားကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ဝက်သား အသားများ မာတင်းလာတဲ့အထိ ဆီသတ်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ ဝက်သားမြုပ်တဲ့အထိ ရေထည့်ကာ အိုးအဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
- ပထမ တစ်ရည် ခမ်းတာနဲ့ ဝက်သားအသားများ မနူးသေးပါက ရေမြုပ်အောင် ထပ်ထည့်ပြီး လက်ဖက်အသားများကို ထည့်ပေးပြီး တည်ပေးပါ
- ဝက်သား အသားများ နူးလာပါက အရသာမြည်းပြီး လိုသလို ပြင်ပေးကာ ဆီပြန်တဲ့မထိ ဆက်တည်ပေးပါ
- ဝက်သားလက်ဖက်နှပ် ဆီပြန်ဟင်း မွှေးမွှေးလေးကို ထမင်းပူပူလေးနှင့် တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိူင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment