ဒီနေ့တော့ အသားများတဲ့ ဝက်သားကို ဝယ်လာဖြစ်ပါတယ် အသားများတဲ့ ဝက်သားဖြစ်တဲ့အတွက် ဆီပြန်ဟင်း မချက်တော့ဘဲ စင်းကောအချိုကြော်လေး ကြော်ဖြစ်ပါတယ်။
ဒီအကြော်လေးမှာ ထည့်ကြော်မဲ့ အရသာ စပ်ထားတဲ့ ဆော့စ်ရည်က အရမ်းစားလို့ ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် စားမြိန်ဟင်းလေး တစ်မယ် ဖြစ်စေခဲ့ပါတယ် ဒါကြောင့်မို့လို့ မာမာပြင်ဆင်ပြီး ချက်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ဝက်သား - 330 g
- ကြက်သွန်နီ - အနေတော် တစ်ဥ
- ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး သုံးမွှာ
- ကြက်သွန်မိတ် - အနေတော် တစ်ပင်
- ပင်စိမ်းရွက် - မိမိနှစ်သက်သလောက် သုံးပေးပါ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း သုံးပုံတစ်ပုံ
- ချင်း - ခပ်ပါးပါး သုံးပြား
- နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ရေ - လက်ဖက်ရည် ပန်းကန်လုံး တစ်လုံးစာ (အရသာစပ်ရန်)
- ရေ - လိုသလောက် သုံးပေးပါ (အသားကျက်စေဖို့ သုံးရန်)
- ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၅ဇွန်း
အရသာစပ်ရန်
- သကြား - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည် အနောက်- ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ပဲငံပြာရည်အကြည် - ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
- နှမ်းဆီမွှေး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
- ရေ - လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံး တစ်လုံးခွဲစာ
- ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း (အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးကိုရောပြီး အရသာ အရည်အဖြစ် စပ်ထားပါ)
ပြင်ဆင်ပုံ
- ဝက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး နုတ်နုတ်စင်း ထားပေးပါ
- ကြက်သွန်နီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ လေးစိတ်ခွဲပြီး အလွှာတွေရအောင် ခွာထုတ်ထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ဓါးပြားရိုက်ပြီး ခပ်သေးသေး လှီးထားပါ
- ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး အနေတော်လေးတွေ လှီးထားပါ
- ပင်စိမ်းရွက်ကို ရေဆေးကာ အရွက်လေးတွေ ခြွေထားပါ
- ချင်းကိုအခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ခပ်ပါးပါးလှီးပြီး အမြှောင်းလေးတွေ လှီးထားပါ
- အားလုံးအဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့်ပြီး အပူပေးပါ
- ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူကို မွှေးလာရုံလေး ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ နုတ်နုတ်စင်းထားတဲ့ ဝက်သားကို အရင်ဆုံး ထည့်ကြော်ပေးပါ
- ဝက်သား အသားလေးတွေ မာတင်းလာပါက အသားမြုပ်တဲ့အထိ ရေထည့်ကာ အိုးအဖုံးအုပ်ပြီး တည်ပေးပါ
- ရေခမ်းသွားပြီး အသားကျက်သွားပါက အသားများကို အိုးဘေးဘက် ခနတွန်းထားကာ ချင်း ကြက်သွန်ဖြူ ကြက်သွန်နီတို့ကို ထည့်မွှေပေးပါ
- ကြက်သွန်များ အနည်းငယ် နွမ်းသွားပါက အရသာ စပ်ထားသော အချိုရည်ကို လောင်းထည့်ပေးပါ
- ပြီးတာနဲ့ အရသာ သမသွားအောင် မွှေပေးကာ အရသာ အရည်များ ခမ်းတဲ့အထိ တည်ပေးပါ
- အရသာ အရည်များ ခမ်းလာပြီး သမလောက်ပြီ ဆိုတာနဲ့ ပင်စိမ်းရွက် ကြက်သွန်မိတ်နှင့် ငရုတ်ကောင်မှုန့်တို့ ထဲ့မွှေပေးပြီး အရသာမြည်းကာ လိုသလို ပြင်ပေးပါ
- မိမိစိတ်ကြိုက် အရသာ ရပြီဆိုတာနဲ့ ပန်းကန်ထဲ ပြောင်းထဲ့ပေးပါ
- ထမင်းပူပူလေးနဲ့ လိုက်ဖက်လွန်းတဲ့ ဝက်သားစင်းကော အချိုကြော်လေး ရပါပြီ။
No comments:
Post a Comment