ဒီေန႔ေတာ႔ မိသားစုအၾကိဳက္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလးခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ေၿပာင္းဖူးဆို ၿပဳပ္လဲၾကိဳက္ ေၾကာ္လဲၾကိဳက္ မီးဖုတ္ရင္လဲၾကိဳက္ၾကေလေတာ့ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၿပာင္းဖူးကို လက္ဖက္ေလးနဲ႔ေရာၿပီး သုပ္စားရင္လဲ စြဲမက္စရာပါ။
အရမ္းကို လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔ ဟင္းတစ္မ်ဳိးရႏိူင္ျပီး အကုန္အက်လဲ နည္းသေလာက္ ထမင္ျးမိန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးမို႔႔ အၾကိဳက္ေတြ႕ေစဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေၿပာင္းဖူး - ငါးဖူး (အေစ့ထြင္ျပီးသား )
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ ခပ္ေသးေသး - တစ္ျခမ္း (ပါးပါးလွီးထားပါ )
- နႏြင္းမွဳန္႔ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး အေစ႔ထြင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြညျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ဆီပူပူမွာ နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားမွ ေၿပာင္းဖူးေစ႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေျပာင္းဖူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီးပါက အားလံုေရာေမႊၿပီး ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ေရခမ္းသြားပါက စားသံုးႏိူင္ပါၿပီ။
ေျပာင္းဖူးဆုိရင္ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္မမမာေရ
ReplyDelete