Tuesday, 20 October 2015

ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး


ဒီေန႔ေတာ႔ မိသားစုအၾကိဳက္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလးခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ေၿပာင္းဖူးဆို ၿပဳပ္လဲၾကိဳက္ ေၾကာ္လဲၾကိဳက္ မီးဖုတ္ရင္လဲၾကိဳက္ၾကေလေတာ့ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၿပာင္းဖူးကို လက္ဖက္ေလးနဲ႔ေရာၿပီး သုပ္စားရင္လဲ စြဲမက္စရာပါ။

အရမ္းကို လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔ ဟင္းတစ္မ်ဳိးရႏိူင္ျပီး အကုန္အက်လဲ နည္းသေလာက္ ထမင္ျးမိန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးမို႔႔ အၾကိဳက္ေတြ႕ေစဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေၿပာင္းဖူး - ငါးဖူး (အေစ့ထြင္ျပီးသား )
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္နီ ခပ္ေသးေသး - တစ္ျခမ္း (ပါးပါးလွီးထားပါ )
  5. နႏြင္းမွဳန္႔ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး အေစ႔ထြင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အလံုးလိုက္ အခြံခြညျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီပူလာတာနဲ႔ ဆီပူပူမွာ နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းသြားမွ ေၿပာင္းဖူးေစ႔ႏွင္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  6. ျပီးတာနဲ႔ ေျပာင္းဖူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  7. ေရခမ္းကာနီးပါက အားလံုေရာေမႊၿပီး ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ေရခမ္းသြားပါက  စားသံုးႏိူင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. ေျပာင္းဖူးဆုိရင္ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္မမမာေရ

    ReplyDelete