ဟင္းအမယ္ တစ္မ်ဳိးထဲ ခ်က္မယ္လို႕ စိတ္ကူးတဲ့ေန႕ဆိုရင္ အခုလို ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္တတ္ပါတယ္ အျပင္အစာေတြ သိပ္မစားတတ္ေလေတာ့ အခုလို ေတြးရင္းေတာရင္း ေပၚလာတတ္တဲ့ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးက ထမင္းကို မထင္မွတ္ဘဲ ျမိန္ေစတတ္တာမို႕လို႔ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - 150 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲသီး - သံုးေတာင့္
- တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ ( ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ )
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ျပီး နယ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး တစ္တံုးျခင္း အိုးဆန္႔သေလညက္ ထည္႔ေပျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားတံုးေလးမ်ာ ေ႐ႊ၀ါေရင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး တလက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
- ခ်.္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္စြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment