Wednesday, 14 October 2015

ကြယ်သီးမှိုကြော်ချက်




မွဳိေတြအမ်ဳိးမ်ဳိး ႐ွိတဲ့အထဲက ၾကယ္သီးမွဳိအညိဳ ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ အရသာက ႐ိုး႐ိုးၾကယ္သီးမွဳိ အျဖဴထက္ ပိုခ်ဳိပါတယ္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ အခ်ဳိမွဳန္႕ ထည့္စရာ မလိုေအာင္ကို ခ်ဳိျပီး စားတဲ့အခါမွာလဲ ႐ိုး႐ိုးၾကယ္သီးမွဳိလို ေပ်ာ့ေပမဲ့ ဒီမွဳိအညိဳက ခပ္ဆတ္ဆတ္ေလး မာမာပါတယ္။

မွဳိေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္ျပီး အရသာေလးေလးပင္ပင္ ႐ွိလြန္းတာမို႕ လြယ္ကူလြန္းတဲ့ ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္နည္းဤလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကယ္သီးမွဳိအညိဳ - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး၂မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း  ၂ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ပါးပါးလွီးထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  4. ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏြမ္းတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
  5. ဆားထည့္ေမႊျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး မွဳိေၾကာ္ခ်က္ေလးရပါျပီ။

2 comments:

  1. မမမာေရ အဲတာကုိၾကယ္သီးမႈိလုိ႔ေခၚတာ ခုမွသိတယ္....အဲလုိေလးေၾကာ္စားၾကည္႔မယ္ေနာ္.ေက်းဇူးပါမမမာေရ

    ReplyDelete
  2. ဒီမွာေတာ့ အဲလိုဘဲေခၚတယ္ေနာ္ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete