ဒီေန႔ေတာ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းတမယ္ ခ်က္လိုက္တာမို႔လို႔ ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပားေၾကာ္ကို ၾကက္ဥေလးေမႊျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႕ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊး မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇကာႏွင့္ေရစစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ - 200 g
- ေလးေထာင့္အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေသာတို႕ဟူး - တစ္တံုး
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- တ႐ုတ္နံနံ -၂ခက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုဒယ္အိုးထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး မီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည္႔ေပးပါ
- ပဲျပားကို နဲနဲမာေအာင္ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးျပီးမွ ပဲျပားေၾကာ္ကို ျပန္ထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ
- ပဲပင္ေပါက္နဲ႕အတူ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီးႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ႏွစ္မိနစ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ဥတလံုးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံ ထည့္ေမႊကာ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment